Νάουσα: Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες από τον παγετό

Ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας απέστειλε επιστολή προς το Περιφερειακό Υποκατάστημα Ημαθίας του ΕΛ.Γ.Α στη Βέροια με αφορμή τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες λόγω του νέου παγετού, που σημειώθηκε χθες Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, στην ευρύτερη περιοχή.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Νάουσας ζητά την επίσπευση των απαιτούμενων ενεργειών για την άμεση καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες της αποζημίωσης των παραγωγών.

Ειδικότερα, στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Καρανικόλας επισημαίνει: «Δυστυχώς τις τελευταίες ώρες γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας και της απόγνωσης εκατοντάδων αγροτών του δήμου μας που το εισόδημά τους στηρίζεται στην παραγωγή φρούτων, αφού ο νέος παγετός της 9ης Απριλίου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έδωσε τη χαριστική «βολή» στις ήδη πληγείσες δενδροκαλλιέργειες και στο εισόδημα των παραγωγών μας, που ήδη βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση τόσο λόγω της πανδημίας όσο και των απανωτών δυσμενών καιρικών συνθηκών που συνέβαλλαν να χαθούν οι κόποι μια ολόκληρης χρονιάς και οι δαπάνες για την καλλιεργητική φροντίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.