Παρέμβαση Ιακώβου στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με την περιστολή του λαθρεμπορίου, του παρεμπορίου και της παραοικονομίας. Η Ενωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, δε θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια συζήτηση και αποτέλεσε μάλιστα τον μοναδικό εκπρόσωπο του κλάδου.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ενωσης: “Στο πλαίσιο των νέων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, γίναμε όλοι μάρτυρες της σημασίας της πολιτικής βούλησης. Ακριβώς αυτό το μήνυμα μετέφερε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Ιακώβου, τονίζοντας την ανάγκη η περιστολή του λαθρεμπορίου να αποτελέσει προτεραιότητα της κυβέρνησης και να προστατευτούν έτσι οι νόμιμες επιχειρήσεις.

Παράλληλα ο κ. Ιακώβου υπενθύμισε τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν και πλέον να υπάρξει συνεργασία της Αστυνομίας, των δημοσίων φορέων και του ιδιωτικού τομέα ώστε η προσπάθεια να είναι επιτυχημένη.

Ως και ο μοναδικός εκπρόσωπος του κλάδου που συμμετείχε στη σύσκεψη, καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών και ελπίζουμε ότι το Υπουργείο και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα θέσουν άμεσα σε εφαρμογή τον νέο νόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *