Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου

αιτήσεις φοιτητικό επίδομα 800 ευρώ επιχειρήσεις 600 ευρώ επίδομα 534 ευρώ Επίδομα παιδιού 2021 οφειλές

Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Οι φορολογικές υποχρεώσεις που συσσωρεύονται στο τέλος του χρόνου για τους φορολογούμενους, αφορούν τους φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι πρέπει να διευθετήσουν τις εξής φορολογικές υποχρεώσεις και ρυθμίσεις:

Δηλώσεις εισοδήματος αναδρομικών προηγούμενων ετών

Οι φορολογούμενοι μέχρι τα τέλη του χρόνου έχουν να κάνουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες για τις φορολογικές δηλώσεις των προηγούμενων ετών, ένα εκ των οποίον είναι το κομμάτι των αναδρομικών.

Δηλώσεις από κληρονόμους και δηλώσεις κατοίκων που άλλαξαν φορολογική κατοικία

Παράλληλα, όσοι άλλαξαν φορολογική κατοικία θα πρέπει να κάνει τη φορολογική τους δήλωση μέχρι 31/12, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις δηλώσεις από κληρονόμους για όσους έχουν φύγει από τη ζωή θα πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωση για την προηγούμενη χρονιά

Γονικές παροχές για κάλυψη τεκμηρίων

Αφορά όσους μπορούν να κάνουν γονική παροχή στα παιδιά τους δηλαδή (εφόσον έχουν το φορολογικό προφίλ) να τους δώσουν κάποια χρήματα ώστε να αγοράσουν για παράδειγμα ένα σπίτι ή αυτοκίνητο. Σημαντικές διευκρινίσεις για το ίδιο ζήτημα έχουν δοθεί από την ΑΑΔΕ.

Τέλος μέχρι το τέλος του 2022 οι φορολογούμενοι πρέπει να προχωρήσουν και στη ρύθμιση όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών χρεών.