Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική προβλήθηκαν στην αγορά του Βελγίου

Συμμετείχε και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική προβλήθηκαν στην αγορά του Βελγίου.

Με στόχο την προβολή της Θεσσαλονίκης αλλά και της Χαλκιδικής στην αγορά του Βελγίου, οι αντίστοιχοι Οργανισμοί Τουρισμού συμμετείχαν στο Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop 2020 που έγινε 25-27 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο και του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO.

Συνολικά συμμετείχαν 80 τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο καθώς και 30 διακεκριμένοι Βέλγοι δημοσιογράφοι.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο workshop πραγματοποιώντας μία σειρά διαδικτυακών συναντήσεων με travel agents.

Σε αυτές παρουσιάστηκαν τα μοναδικά και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά του προορισμού «Θεσσαλονίκη» χρησιμοποιώντας το αδιαμφισβήτητο ατού της γαστρονομίας καθώς και τις πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να αποτελέσουν ελκυστικά πλεονεκτήματα της πόλης για τους Βέλγους τουρίστες.

Διαβάστε επίσης
133 πρόστιμα για παράνομη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη - 14 για μη τήρηση των μέτρων

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, μετά την παρουσία του στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου WTM 2020, συνεχίζει την προβολή της Χαλκιδικής, αυτή τη φορά στη βελγική αγορά. Το workshop ολοκληρώθηκε με τις Β2Β διαδικτυακές συναντήσεις του ΤΟΧ με ταξιδιωτικούς πράκτορες και Tour Operator της βελγικής αγοράς.

Πραγματοποιήθηκαν 26 προκαθορισμένα ραντεβού, όπου παρουσιάστηκαν οι μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η Χαλκιδική στους Βέλγους επισκέπτες, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό της πλούτο και το φυσικό της περιβάλλον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΤΟΧ, «οι “καινούριοι” προορισμοί, οι οικογενειακές διακοπές, οι θεματικές εκδρομές, η αειφόρος ανάπτυξη, η επαφή με τον τοπικό πληθυσμό και το καλό φαγητό είναι αυτά που αναζητούν περισσότερο οι Βέλγοι και η Χαλκιδική απέδειξε -έστω και διαδικτυακά- ότι μπορεί να τα προσφέρει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *