Τριαντόπουλος: “Πάνω από 55 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε πληγείσες επιχειρήσεις”

επιδότηση μαγαζιά επιχειρήσεις μείωση ενοικίου ΕΕΘ τραπεζοκαθίσματα Ζέρβας Θεσσαλονίκη εστίαση εστίαση εστιατόρια μπαρ Παπαθανάσης κορονοϊός

Ηδη 176 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση

Για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Το North Evia και Samos Pass ήταν ένα καινοτόμο εργαλείο. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν στα 6 εκατ. ευρώ. Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με τα voucher δώσαμε κίνητρα στους πολίτες όλης της χώρας να επισκεφθούν τις δυο περιοχές που είχαν ανάγκη στήριξης, με άμεσο όφελος για τους επαγγελματίες μέσω των POS» εξήγησε ο υφυπουργός.

Για την Κρήτη (Σητεία και Αγία Πελαγία) ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι μέσα σε μια εβδομάδα άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα της πρώτης αρωγής (arogi.gov.gr) για υποβολή αιτημάτων.

Ήδη 176 πληγείσες επιχειρήσεις έκαναν αίτηση, και από Δεύτερα, Τρίτη αρχίζουν οι πρώτες πληρωμές.

Για αρκετούς συμπολίτες μας που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν το πρώτο αίτημα τους, ο κ. Τριαντόπουλος διευκρίνισε ότι θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για να πάρουν την πρώτη αγωγή ύστερα από εισήγηση στους αρμόδιους υπουργούς.

Διαβάστε επίσης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση για τα δικαιολογητικά

Πηγή: skai.gr