ΒΕΘ: Το μέτρο του market pass είναι προς την σωστή κατεύθυνση

ΒΕΘ Θεσσαλονίκη

Τι τόνισε ο πρόεδρος Αναστάσιος Καπνοπώλης

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης διατύπωσε την θέση του ότι κάθε μέτρο που ενισχύει το εισόδημα των πολιτών «αναντίρρητα» κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κάτι που αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΒΕΘ, με αφορμή την έναρξη της καταβολής των χρημάτων για την κάρτα αγορών (marklet pass), για όσους επέλεξαν τον τραπεζικό λογαριασμό.

Την αναγκαιότητα του μέτρου, όπως σημειώνει ο κ. Καπνοπώλης, την καταδεικνύει ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, αλλά όπως σπεύδει να επισημάνει, «το ζητούμενο όμως είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, ώστε τα νοικοκυριά να μην εξαρτώνται από επιδοματικές πολιτικές».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, ώστε οι Έλληνες πολίτες να μην έχουν ανάγκη από επιδόματα για να ψωνίσουν και να κατορθώσουν να βγάλουν τον μήνα, «αλλά να διαθέτουν ικανά εισοδήματα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα δαπανών, που θα τονώνουν την κατανάλωση και κατά επέκταση τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».
Χαρακτηριστικά, ο κ. Καπνοπώλης αναφέρει ότι «απαιτούνται μακρόπνοες πολιτικές που θα δώσουν λύσεις και θα εξασφαλίσουν ρυθμούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία».