Αφέλειες: Πως θα διαλέξεις ποιες ταιριάζουν στο πρόσωπο σου

γαλλικές αφέλειες κουρέματα french bangs

Εμπνευσμένες από τα catwalks για την Άνοιξη 2022

Φέτος, το ίσως πιο δυναμικό κούρεμα, που κυριαρχεί στη ζήτηση κάθε γυναίκας, είναι οι αφέλειες. Μακριές, μέτριες ή κοντές, μπορούν να αναβαθμίσουν κάθε κούρεμα.

Το ζητούμενο φέτος είναι να επιλέξεις σωστά ποιες αφέλειες ταιριάζουν στο δικό σου σχήμα προσώπου. Αν θέλεις να μάθεις όμως ποιες είναι αυτές που κυριαρχούν στα catwalks, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Οι αφέλειες που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας:

Οι curtain Nirvana αφέλειες

Οι πλαϊνές αφέλειες ή curtain bangs, που ανοίγουν λίγο στο κέντρο του μετώπου, επιστρέφουν και αυτή την σεζόν. Τώρα όμως θα έχουν πιο grunge και πιο 90s αισθητική. Οι αφέλειες του 2022 είναι πιο πυκνές και ασύμμετρες, όπως και στο show του Saint Laurent. Ταιριάζουν σε μακρόστενα πρόσωπα και σε μαλλιά με όγκο.

Οι λεπτές αφέλειες

Αυτές οι αφέλειες, είναι λίγο πιο κοντές στο κέντρο του προσώπου και πιο μακριές στο πλάι, ενώ οι άκρες τους είναι στρογγυλεμένες. Καθώς αυτό το στυλ προσαρμόζεται, μπορεί να ταιριάξει σε κάθε σχήμα προσώπου.

Διαβάστε επίσης
Ευκολος τρόπος για να αποφύγεις τις φυσαλίδες από το βερνίκι στα νύχια

Οι μακριές αφέλειες

Αυτό το στυλ φτάνει στο πιγούνι. Οι μακριές αφέλειες δεν μπλέκονται με τα υπόλοιπα μαλλιά όμως, ο στόχος είναι να ξεχωρίζουν στα πλαϊνά του προσώπου. Ταιριάζουν περισσότερο σε ίσια και αρκετά μακριά μαλλιά.

Οι baby bangs

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τις baby αφέλειες. Την Άνοιξη του 2022, αυτές οι κοντές αφέλειες θα είναι πιο soft και με layers για να έχουν μια φυσική κίνηση. Ταιριάζουν σε οβάλ πρόσωπα ή με γωνίες.

Οι full αφέλειες

Το στυλ τους είναι αρκετά έντονο και τονίζει ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Καλύτερα να αποφύγετε τις full αφέλειες αν έχετε πολύ έντονα ζυγωματικά ή jawline.

Οι side bangs

Ο πιο εύκολος τρόπος να κόψετε αφέλειες είναι να τους δώσετε πλαϊνή φορά σαν φράντζα. Αυτό το στυλ είναι ιδανικό για στρογγυλά πρόσωπα, καθώς δημιουργεί γωνίες.

Πηγή: vogue.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *