Η “μαγική” κίνηση στην καθημερινή beauty ρουτίνα που θα μεταμορφώσει την όψη σας

φυσικό λίφτινγκ προσώπου πρόσωπο

Πώς εισάγουμε το μασάζ προσώπου στην περιποίησή μας

Μπορεί ο χρόνος στην καθημερινότητά σας να είναι περιορισμένος, ωστόσο μπορείτε να αφιερώσετε δύο λεπτά για να κάνετε εύκολα την επιδερμίδα σας να λάμπει.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι μασάζ προσώπου που πολλαπλασιάζει τα σημαντικά οφέλη τα οποία μας προσφέρει η καθημερινή beauty ρουτίνα μας.

Τα οφέλη

-Εκτός από λάμψη, τονώνει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Σε αυτήν την περίπτωση ασκούμε ήπια πίεση στους μύες ώστε να διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος. Αν ωστόσο έχουμε ευαίσθητο ή λιπαρό δέρμα ή ακμή, τότε μειώνουμε την πίεση.

-Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του μασάζ είναι η διέγερση της λέμφου, η οποία ευθύνεται για την απομάκρυνση των τοξινών, και η φυσική διαδικασίας εξυγίανσης του δέρματος. Επιπλέον, τονώνει την άμυνά του απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις και μειώνει την κατακράτηση υγρών.

– Η διαδικασία είναι τόσο χαλαρωτική που μπορεί να συμβάλλει και στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Την εκτελούμε πριν κοιμηθούμε, χρησιμοποιώντας ένα έλαιο προσώπου με λεβάντα, η οποία βοηθάει ακόμα περισσότερο.

Πώς εισάγουμε το μασάζ προσώπου στην περιποίησή μας

Ακόμα και 2 λεπτά την ημέρα θα κάνουν τη διαφορά, καθυστερώντας τον σχηματισμό ρυτίδων ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνουν τον νου.

Ενας έξυπνος τρόπος για να το εισάγουμε και στην πρωϊνή και τη βραδινή μας ρουτίνα, είναι να κάνουμε τις κινήσεις κατά τη διάρκεια π.χ. του καθαρισμού ή της εφαρμογής του ορού ή της κρέμας μας.

Διαβάστε επίσης  Πώς να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου πρωί και βράδυ

Εxtra tip: Για να διαπιστώσουμε τα ευεργετικά οφέλη του μασάζ προσώπου, χρειάζεται να επιδείξουμε συνέπεια. Οπως άλλωστε ισχύει για κάθε beauty ρουτίνα. Αυτό είναι ίσως το πιο «δύσκολο» κομμάτι της διαδικασίας. Ομως βλέποντας τα αποτελέσματά του σύντομα θα πειστούμε ότι το αξίζει 100%.

# Οι κινήσεις

1.Απλώνουμε ομοιόμορφα τον ορό ή το έλαιο στο πρόσωπο με τις παλάμες μας.

2.Πιέζουμε με τα δάχτυλα την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια και συνεχίζουμε κάνοντας ανοδικές κινήσεις προς τη γραμμή των μαλλιών. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο κάνοντας μασάζ σε όλο το μέτωπο.

3.Από το κέντρο του προσώπου ασκούμε ήπια πίεση με τα δάχτυλα προς τα ζυγωματικά και τα αυτιά. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.

4.Με τον ίδιο τρόπο, κάνουμε μασάζ από το πηγούνι κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού, φτάνοντας μέχρι τα αυτιά.

5.Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία με τον λαιμό, «αγκαλιάζοντάς» τον με τις παλάμες μας και κατευθύνοντάς τις προς τον αυχένα. Εναλλακτικά κάνουμε ανοδικές κάθετες κινήσεις από την κλείδα μέχρι το πηγούνι.

Extra tip: Εναλλακτικά, αντί για τις παλάμες μας, χρησιμοποιούμε το face roller ή το gua sha.

Πηγή: vita.gr