Οι πέντε τρόποι για να περιποιηθείς τις μασχάλες σου

πέντε τρόποι για να περιποιηθείς τις μασχάλες σου

Ανακάλυψέ τους και εφάρμοσέ τους

Φτιάξτε μία beauty routine για τις μασχάλες του, ώστε να τις περιποιηθείς σωστά και να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα.

Περιποιούμαστε το σώμα μας, φροντίζουμε το πρόσωπό και την επιδερμίδα μας, ωστόσο υπάρχει ένα σημείο στο οποίο δεν δίνουμε την προσοχή που του αξίζει και αυτό είναι οι μασχάλες μας.

Τις καθαρίζετε όταν κάνετε μπάνιο, βάζετε το αποσμητικό σας και… that’s it. Ελα, όμως, που δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και οι μασχάλες έχουν ανάγκη από τη δική τους beauty routine όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται.

Κι εκεί δέρμα υπάρχει, όπως και στο υπόλοιπο σώμα σας, οπότε και νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται, και ευαισθησία μπορεί να προκληθεί και η περιποίηση είναι απαραίτητη. Θα μας πείτε… Πώς μπορώ να φτιάξω beauty routine στις μασχάλες μου; Πολύ απλά, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή και ακολουθώντας κάποιες βασικές κινήσεις, που θα δείτε παρακάτω.

Τα πέντε βήματα για να φροντίσετε τις μασχάλες σας

Δείτε αναλυτικά τις πέντε κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να περιποιηθείτε τις μασχάλες σας.

1. Καθημερινός καθαρισμός
Η αναδίπλωση του δέρματος στις μασχάλες και η έλλειψη της ροής αέρα δημιουργεί περίσσια υγρασία με αποτέλεσμα το σημείο να είναι επιρρεπές σε εμφάνιση βακτηρίων και μικροοργανισμών. Η σωστή φροντίδα, λοιπόν, και ο καθημερινός καθαρισμός είναι σημαντικά για τη μείωση της ανεπιθύμητης υγρασίας και τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του μικροβιώματος.

Προσοχή, όμως! Και στον καθαρισμό δεν χρειάζονται υπερβολές. Μία φορά την ημέρα είναι μια καλή συχνότητα για να πλένεις τις μασχάλες σου. Μόνο σε περίπτωση που έχεις αθληθεί ή έχεις ιδρώσει, συνιστάται να τις καθαρίσεις περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα.

Διαβάστε επίσης
Τα tips για το "no makeup" μακιγιάζ

2. Κάνε συχνά απολέπιση
Οπως το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα, έτσι και οι μασχάλες έχουν ανάγκη από απολέπιση. Κι εκεί, δηλαδή, μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια, φραγμένοι πόροι ή υπερβολική λιπαρότητα, οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

3. Αν ξυρίζεσαι, κάνε το απαλά
Για να μην ερεθίσεις, λοιπόν, το δέρμα και για να μην κοπείς, φρόντισε να ξυρίζεσαι όταν κάνεις μπάνιο. Αφού έχεις ρίξει νερό στο δέρμα σου, βάλε ένα gel ή αφρό ξυρίσματος και ξύρισε τις μασχάλες σου. Επίσης, πολλή προσοχή! Θα πρέπει να αλλάζεις κάθε μία με δύο εβδομάδες το ξυραφάκι σου. Γιατί; Για να γλιτώσεις από μολύνσεις και ερεθισμούς στο δέρμα σου.

4. Ενυδάτωσε την περιοχή κατά διαστήματα
Οπως το πρόσωπο και το σώμα, έτσι και οι μασχάλες χρειάζονται ενυδάτωση. Οχι, όμως, τόσο συχνά. Μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα για να ενυδατώνεις τις μασχάλες σου. Αν δεις πως είναι ερεθισμένες για καιρό, βέβαια, διάκοψε για ένα διάστημα το ξύρισμα και το αποσμητικό.

5. Χρησιμοποίησε το αποσμητικό συνετά
Παρατήρησε, δηλαδή, πώς αντιδρά το αποσμητικό πάνω σου. Σου προκαλεί ερεθισμό; Αφήνει λεκέδες στα ρούχα; Τότε, πρέπει να επιλέξεις κάποιο άλλο. Γενικά, καλό είναι να επιλέγεις αποσμητικά με όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά συστατικά και χωρίς αλουμίνιο.

Πηγή: queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *