Ποια πινέλα να επιλέξεις για κάθε στάδιο του μακιγιάζ σου

εργαλεία ομορφιάς πινέλα μακιγιάζ

Ενας οδηγός για αρχάριους

Μπορεί να έχεις επενδύσει σε προϊόντα μακιγιάζ που είναι γνωστά και αγαπητά σε όλους, όμως μια αλήθεια είναι πως αν δεν έχεις τα κατάλληλα πινέλα για τη δουλειά, το αποτέλεσμα θα αδικήσει τα προϊόντα αλλά και εσένα.

Αν θέλεις να ανανεώσεις τη συλλογή σου θα πρέπει να ξεκινήσεις με τα βασικά ενώ παίζει σημαντικό ρόλο η make up ρουτίνα που ακολουθείς. Έχεις χιλιάδες επιλογές τόσο όσο αφορά στην ποιότητα όσο και το κόστος αλλά ευτυχώς για όλες μας υπάρχουν οι experts που λύνουν κάθε απορία και βοηθούν ώστε να αποκτήσεις τα κατάλληλα.

Στη συνέχεια θα βρεις έναν οδηγό που θα σε κατευθύνει πριν αποφασίσεις.

Ότι καλύτερο για τις αρχάριες: Αν δεν είσαι make up artist ή beauty junkie τότε χρειάζεσαι λίγα και συγκεκριμένα πινέλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς θα ξεκινήσεις με πέντε συν ένα αν θέλεις να απλώνεις το κονσίλερ με αυτό. Ξεκινάς με ένα μεγάλο και κατάλληλο για την εφαρμογή πούδρας, bronzer, φον ντε τεν σε compact μορφή ακόμη και blush. Σειρά έχει το μικρό και fluffy για τις σκιές ματιών και ένα ακόμη το οποίο λειτουργεί ως μολύβι ώστε να κάνεις το τέλειο περίγραμμα στο κινητό βλέφαρο. Συνεχίζεις με ένα μεγαλύτερο αν συνηθίζεις να εφαρμόζεις μία μόνο σκιά και τελειώνεις τη συλλογή με το πινέλο για τα χείλη.

Φυσικά ή συνθετικά

Αυτό είναι επίσης μεγάλο κεφάλαιο. Ο τύπος και η ποιότητα δηλαδή των πινέλων. Τα περισσότερα brands λανσάρουν συνθετικά πινέλα αφού είναι ανθεκτικά και εύκολα στην εφαρμογή. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως λειτουργούν σαν να έχουν φυσική τρίχα, είναι απαλά και αποτελεσματικά.

Τα brands άλλωστε έχουν βελτιώσει πολύ την ποιότητα ώστε να μοιάζουν με φυσικά τόσο στην αφή όσο και τη λειτουργία. Παράλληλα τον τελευταίο καιρό προτείνουν τα nylon και cruelty-free σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Ας τα δούμε καθένα ξεχωριστά.

Πούδρα σε μορφή σκόνης: Είναι το πρώτο πινέλο που πρέπει να αποκτήσεις. Και σ’ αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω πως αξίζει τον κόπο να ξοδευτείς. Το χρησιμοποιείς καθημερινά άλλωστε και επιβάλλεται να είναι άριστο. Όσο πιο απαλές και ανάλαφρες είναι οι τρίχες τόσο το καλύτερο. Αν είναι σκληρές η εφαρμογή δεν θα είναι ομοιόμορφη. Όσο πιο μεγάλο είναι το πινέλο της πούδρας τόσο το καλύτερο ειδικά αν θέλεις ανάλαφρο φινίρισμα.

Βάση: Η βάση είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα του make up και αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι τέλεια. Θα χρειαστείς ένα συνθετικό πινέλο που καθαρίζεται εύκολα, πολύ σφιχτό και flat ώστε να απλώνεται το προϊόν με ευκολία και ταυτόχρονα να κάνει άψογο blending χωρίς να αφήνει κενά ή γραμμές.

Blush: Απαλό μεν αλλά σφιχτό πρέπει να είναι το συγκεκριμένο πινέλο μιας και οι περισσότερες φόρμουλες είναι σε μορφή compact. Αν πάλι αγαπάς τις ρευστές οι κρεμώδης υφές τότε χρησιμοποιείς το πινέλο της συσκευασίας που σημαίνει συνθετικό και τέλειο για blending. Θυμίζει εκείνο με το οποίο εφαρμόζεις το φον ντε τεν.

Concealer: Πρόκειται για το ένα μικρό πινέλο, εύκαμπτο, που βοηθά να το απλώσεις εύκολα στην εσωτερική γωνία του ματιού.

Σκιά ματιών: Σε αυτή την περίπτωση, κατάλληλο είναι το πινέλο με φυσική τρίχα αφού είναι τέλειο για την ομοιόμορφη εφαρμογή της σκιάς και την απόδοση του χρώματος. Αν όμως συνηθίζεις να χρησιμοποιείς σκιές σε ρευστή ή κρεμώδη μορφή τότε στο νεσεσέρ σου πρέπει να πάρει θέση ένα συνθετικό.

Τώρα είσαι πλέον έτοιμη για αγορές.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης  Καλοκαίρι: 3 χτενίσματα που θα σε σώσουν όταν έχει αποπνικτική ζέστη