Πως μπορείτε να κουρέψετε τα λιπαρά μαλλιά σας φέτος το καλοκαίρι

μαλλιά γυναίκα ομορφιά

Ακολουθείστε τις συμβουλές των ειδικών

Φέτος το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να αλλάξεις το look σου. Δώσε βάση στα λιπαρά μαλλιά σου και ανέδειξε τα μέσα από τέσσερα διαφορετικά κουρέματα της αρεσκείας σου.

Ειδικότερα το καλοκαίρι, οι περισσότεροι δοκιμάζουμε κουρέματα που είναι γρήγορα στο στέγνωμα και κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη στην παραλία, στην πισίνα αλλά και στο καθημερινό λούσιμο.

Και όπως επιβεβαίωσε και η hair stylist María Baras, διευθύντρια του Cheska, βρισκόμαστε σε αυτή την χρονική περίοδο που αναγκαστικά λόγω ζέστης και υγρασίας τα μαλλιά γίνονται πιο λιπαρά, οπότε χρειαζόμαστε και κουρέματα εύκολα στο styling.

Bixie

Αυτό το κούρεμα είναι ένα mix του pixie και του bob που ήταν το it-haircut του χειμώνα και θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσα στα top καλοκαιρινά looks.

Η Baras επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα κούρεμα που ήδη ζητούν αρκετά στο κομμωτήριo και επιμένει ότι είναι πολύ βολικό, χάρη στην τεράστια ευελιξία του «γιατί αν τοποθετηθεί πίσω από τα αυτιά μοιάζει με pixie και αν τοποθετηθεί μπροστά είναι περισσότερο bob».

Πώς να το προσαρμόσετε: αν έχετε πολύ όγκο στα μαλλιά σας, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε λίγο από τον όγκο και αν έχετε λεπτά ή σπαστά μαλλιά, μπορείτε να κάνετε λίγα περισσότερα layers. “Και οι αφέλειες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο”.

Clavicut

Το κούρεμα για το οποίο συζητούσαμε πριν λίγους μήνες ότι θα είναι ένα από τα πιο stylized, συνεχίζει να θεωρείται από τα πιο περιζήτητα και για το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης  Η βαφή μαλλιών μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση;

Αυτό το μακρύ bob- που είδαμε τώρα στη Selena Gomez – αποτελεί ένα ακόμα ευέλικτο κούρεμα που προσαρμόζεται πολύ εύκολα.

Πώς να το κάνετε style: Εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, η Baras συμβουλεύει να κάνετε πιο γεμάτο κόψιμο, ενώ για μακρόστενα πρόσωπα μπορείτε να προσθέσετε curtain bangs και layers για να σπάσετε το μήκος. Επιπλέον, είναι ένα κόψιμο που μπορείτε να χτενίσετε με πολλούς τρόπους.

Ίσια μαλλιά (που θα δείχνουν wavy)

Τα ίσια μαλλιά μπορούν να αποκτήσουν messy υφή με ένα καλό κούρεμα, ειδικά αν θέλετε να πετύχετε τα surfer hair το καλοκαίρι.

Είναι επίσης σημαντικό να δουλέψετε τα contours των μαλλιών γύρω από το πρόσωπο για να τους δώσετε περισσότερη κίνηση.

Πώς να το προσαρμόσετε: εάν έχετε λίγα μαλλιά, είναι προτιμότερο να κάνετε invisible layers, αλλά σε πιο πολλά μαλλιά, μπορείτε να κάνετε πιο έντονα layers για να δημιουργήσετε ένα textured/wavy εφέ στα μαλλιά.

Μακριά μαλλιά σε U ή σε V

Αν αγαπάτε τα μακριά μαλλιά, υπάρχει ένα κούρεμα που μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη το καλοκαίρι χωρίς να επηρεάζει υπερβολικά το μήκος των μαλλιών σας.

Πρόκειται για ένα κούρεμα που τα μαλλιά καταλήγουν σε U ή σε V και κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται εντελώς διαφορετικά, ειδικά από την πίσω πλευρά.

Πηγή: vogue.gr