Πως γίνεται η αποτρίχωση με λέιζερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η διαδικασία προϋποθέτει έναν καλό δερματολόγο

Η διαδικασία προϋποθέτει έναν καλό δερματολόγο

Μια μέθοδος για να κάψει κανείς τις τρίχες στο σώμα του μια και καλή, είναι η αποτρίχωση με λέιζερ. Η διαδικασία αυτή, προϋποθέτει έναν δερματολόγο που με ειδικό μηχάνημα κατευθύνει “ριπές” λέιζερ σε κάθε τρίχα σε μικρές δόσεις.

Το μηχάνημα για την αποτρίχωση με λέιζερ έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να στοχεύει την μελανίνη στις τρίχες.

Επειδή η μελανίνη βρίσκεται επίσης στο δέρμα, οι ριπές αυτές με λέιζερ πρέπει να είναι αρκετά μικρές, για να προληφθεί το κάψιμο του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος που η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πιο εύκολη διαδικασία για ανθρώπους που έχουν σκούρες τρίχες (με πολλή μελανίνη) και ανοιχτόχρωμο τόνο δέρματος (με λίγη μελανίνη).

Με δεδομένο ότι το λέιζερ χτυπά την μελανίνη στο εσωτερικό, οι τρίχες θερμαίνονται τόσο πολύ, ώστε τελικά καίγονται.

Το νόημα της αποτρίχωσης με λέιζερ όμως, δεν είναι απλά να κάψει τις τρίχες, γιατί αυτό έχει μόνο προσωρινά αποτελέσματα (ακριβώς όπως το ξύρισμα, ή η κλασική αποτρίχωση). Ο δερματολόγος πρέπει να καταστρέψει βαθιά τον θύλακα της τρίχας, για να εμποδίσει άπαξ και δια παντός την ανάπτυξη νέα τρίχας σε εκείνο το σημείο.

Η ομάδα στο κανάλι Veritasium στο YouTube, το οποίο έχει υλικό με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, δημιούργησε ένα βίντεο, όπου αναλύει την επιστήμη πίσω από την αποτρίχωση με λέιζερ.

Το βίντεο είναι εκπαιδευτικό, για την αποτρίχωση με λέιζερ, αλλά και αρκετά διασκεδαστικό με πολλά πλάνα αργής κίνησης και χαρακτηριστικά ηχητικά εφέ.

Πηγή: iatropedia.gr