Πως να στεγνώσετε εύκολα τα μαλλιά σας χωρίς πιστολάκι

μαλλιά

Δεν θέλει κόπο, αλλά… τρόπο

Σε φριζάρισμα και κόμπους οδηγεί αρκετές φορές η τεχνική των air-dried hair, δηλαδή μαλλιά φυσικά, χωρίς styling. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει και με τον σωστό τρόπο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις καλύτερες συμβουλές για φυσικό στέγνωμα στα μαλλιά, όπως και μερικά must have προϊόντα περιποίησης.

Δοκιμάστε ένα ανάλαφρο στέγνωμα

Το πιο σημαντικό είναι να απορροφηθεί η περίσσεια ποσότητα νερού από τα μαλλιά πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος – διαφορετικά ο θύλακας της τρίχας θα δυσκολευτεί να απορροφήσει τα οφέλη του προϊόντος. Αν είστε επιρρεπείς στο φριζάρισμα, ελαχιστοποιήστε το, χρησιμοποιώνταςένα τουρμπάνι μαλλιών ή βάλτε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα για 10-15 λεπτά μετά το λούσιμο.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για έξτρα όγκο

Αφού στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πετσέτα, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον όγκο γυρνώντας το κεφάλι σας ανάποδα και εφαρμόζοντας λίγο προϊόν τόσο στις ρίζες, όσο και τις άκρες των μαλλιών σας, τσαλακώνοντάς το με τα χέρια σας. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να μην τα αγγίζετε πολύ – αφήστε τα να κάνουν τη δουλειά τους από μόνα τους.

Ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας και εφαρμόσετε το κατάλληλο προϊόν

Ξεκινήστε χτενίζοντας τα μαλλιά σας με μια χτένα με φαρδιά δόντια. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια κρέμα λείανσης ή μια θεραπεία leave-in. Τα προϊόντα για air-dried μαλλιά είναι συνήθως κρέμες με βάση το λάδι, που περιέχουν συστατικά που ενυδατώνουν, αλλά και προσφέρουν επιπλέον κράτημα. Προτιμήστε, προϊόντα που δεν περιέχουν parabens ή σιλικόνες, καθώς είναι πιο φιλικά για τα μαλλιά . Δώστε επίσης, προσοχή στις άκρες μιας και χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση για να αποφύγετε το φριζάρισμα, την ψαλίδα, αλλά και το σπάσιμο. Η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας όποιου προϊόντος θα τα βαρύνει. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια ποσότητα σε μέγεθος κέρματος και απλώστε την ομοιόμορφα σε όλα τα μήκη.

Πηγή: instyle.gr

Διαβάστε επίσης
Μπορείς να είσαι κομψή ακόμη και όταν γυμνάζεσαι – Βρες το ιδανικό outfit