Τα 3 λάθη που κάνουμε με το πιστολάκι και ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας

στέγνωμα μαλλιά πιστολάκι

Τι πρέπει να προσέχουμε στο στέγνωμα

Τα υγιή και λαμπερά μαλλιά είναι σίγουρα μέρος της γοητείας μίας γυναίκας ωστόσο το συχνό στέγνωμα με το πιστολάκι δεν μας επιτρέπει να τα διατηρούμε πάντα σε καλή κατάσταση.

Και αυτό διότι όταν χρησιμοποιούμε το πιστολάκι, κάνουμε κάποια συχνά λάθη. Αρχικά, οι υψηλές θερμοκρασίες που δέχονται κατά τη διάρκεια του στεγνώματος και το καθημερινό styling, ταλαιπωρούν, ξηραίνουν και αφυδατώνουν τα μαλλιά μας κάνοντας τα να μοιάζουν άτονα και χωρίς λάμψη.

Τι πρέπει να προσέχουμε με το πιστολάκι

Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε με το πιστολάκι και μπορούν να κάνουν την τρίχα μας να έχει θαμπή και ταλαιπωρημένη όψη! Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά…

1. Δεν χρησιμοποιούμε το ακροφύσιο

Το εξάρτημα αυτό ουσιαστικά συγκεντρώνει τον αέρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο και αποτρέπει το να διαχέεται ο αέρας παντού που να κάνει τις τρίχες μας ανεξέλεγκτες και άγριες.

2. Δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα προστασίας

Πριν την οποιαδήποτε χρήση σεσουάρ, ισιωτική ή ψαλιδιού είναι απαραίτητη και η προστασία των μαλλιών μας από τη θερμότητα. Τα προϊόντα αυτά θα δημιουργήσουν ένα «τείχος» γύρω από την τρίχα μας προκειμένου να διατηρηθεί η υγρασία της.

3. Τα στεγνώνουμε από πολύ κοντά

Η απόσταση στην οποία κρατάμε το πιστολάκι μας όσο στεγνώνουμε τα μαλλιά μας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την υγεία τους. Οσο πιο κοντά στην τρίχα είναι η θερμότητα, τόσο περισσότερο φόβο έχουμε να τα κάψουμε, ιδιαίτερα αν επικεντρωνόμαστε στις άκρες μας.

Δείτε επίσης: 3 θεραπείες με δενδρολίβανο για να έχετε υγιή μαλλιά

Πηγή: beautymag.gr