3 βασικά tips για τον πρώτο μήνα ενός μωρού

βρέφος μωρό πιπίλα

Συμβουλές για τη σωστή ρουτίνα του

Το νεογέννητο μωρό σας βγήκε από το μαιευτήριο και εσείς αισθάνεστε έτοιμοι να αναλάβετε την περιποίηση και την φροντίδα του.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε για τα μωρά ηλικίας ενός μήνα είναι ότι χρειάζεται να τρώνε τακτικά ενώ οι ώρες του ύπνου είναι συχνές και πολύωρες.

Πολλά νεογέννητα έχουν την τάση να κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μένουν ξύπνια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε παρακάτω 3 βασικά tips για τον πρώτο μήνα με το μωρό σας στο σπίτι.

1. Πρέπει να τρώει συχνά

Τα νεογνά πρέπει να τρέφονται πολλές φορές την ημέρα. Έτσι το 1 μηνός βρέφος σας πρέπει να πίνει γάλα τουλάχιστον έξι φορές την ημέρα. Εάν θηλάζετε, τότε μπορείτε να ταϊζετε το μωρό σας μέχρι και 12 φορές την ημέρα.

2. Σταθερές ώρες ύπνου

Ο πρώτος μήνας θα είναι λίγο δύσκολος για εσάς καθώς ένα μωρό μόλις τρώει, αμέσως κοιμάται ενώ ο ύπνος του συνήθως διαρκεί 2-3 ώρες. Μετά πάλι θα ξυπνήσει για να φάει.

3. Επαφή με τη μητέρα

Είναι σημαντικό να ενισχύσετε το δεσμό μαζί με το νεογέννητο μικρό σας. Τις ώρες που είναι ξύπνιο φροντίστε να παίζετε μαζί του και να το κρατάτε αγκαλιά, χαϊδεύοντάς το! Ότι το παιδί καλομαθαίνει και θέλει συνέχεια αγκαλιά αργότερα είναι απλά φήμες.

Πηγή: baby.gr

Πηγή φωτό: pixabay