Δουλεύετε από το σπίτι; Τι θα κάνετε με τα παιδιά σας

γονείς δουλειά από το σπίτι με παιδιά

Πως θα καταφέρετε να τα συνδυάσετε

Η τηλεργασία για τους περισσότερους είναι υποχρεωτική αυτό το διάστημα, για τους γονείς όμως που έχουν και τα παιδιά στο σπίτι είναι σίγουρα μία επιπλέον επιβάρυνση.

Η δουλειά από το σπίτι για κάποιους είναι μία βολική συνθήκη, τουλάχιστον στις… μέρες του κορονοϊού, όταν όμως είσαι γονέας και έχεις και τα παιδιά, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει. Αυτό που σκέφτεστε είναι πως θα δουλέψετε με τα παιδιά στο σπίτι, τι πρέπει να κάνετε για να τα καταφέρετε και να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.

Πως θα καταφέρετε να δουλέψετε από το σπίτι μαζί με τα παιδιά

Αντί να πανικοβληθείτε, δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές από το imommy.gr που δεν αποκλείεται να σας βοηθήσουν.

Κάντε ένα καλύτερο πρόγραμμα για το σπίτι

Πολλές φορές ακόμη και το πιο ανήσυχο παιδί ηρεμεί όταν έχει μια συγκεκριμένη ρουτίνα, επειδή ξέρει ποια δραστηριότητα θα ακολουθήσει κάθε φορά. Για παράδειγμα, γνωρίζει ότι αφού περάσει κάποια ώρα παίζοντας ήρεμα, θα μπορεί να παρακολουθήσει την αγαπημένη του παιδική σειρά και έπειτα θα φάει μαζί σας και κοιμηθεί. Μια τέτοια οργάνωση θα σας βοηθήσει και με τους συναδέλφους σας, καθώς θα ξέρουν ποιες ώρες είστε περισσότερο και ποιες λιγότερο διαθέσιμοι.

Διαβάστε επίσης
Τι μπορεί να προκαλεί ανησυχία στο παιδί σας

Αξιοποιείστε την ώρα του ύπνου του

Είτε έχετε ένα μωράκι που κοιμάται για λίγο αλλά συχνά, είτε ένα νήπιο που ξαπλώνει για 1-2 κάθε το μεσημέρι, οι στιγμές που το παιδί ξεκουράζεται είναι πολύτιμες για την παραγωγικότητά σας. Εκμεταλλευτείτε τις λοιπόν για να ολοκληρώσετε δουλειές που χρειάζονται συγκέντρωση ή για να μιλήσετε στο τηλέφωνο για ένα θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω e-mail.

Δείτε επίσης: Μαθαίνουμε τα διπλά αθροίσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφήστε το να παίξει

Αν το παιδί είναι σε νηπιακή ηλικία, μπορείτε να του δώσετε τα κατάλληλα παιχνίδια ώστε να εξασφαλίσετε αρκετό χρόνο ησυχίας. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεστε στο σπίτι και έχετε εκ των πραγμάτων επιπλέον χρόνο με το παιδί, δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να ασχολείστε αποκλειστικά με εκείνο.

Αφιερώστε του λίγο χρόνο

Οπως όταν είστε στο γραφείο, δεν περνάτε όλη σας την ημέρα καθισμένοι στην καρέκλα, έτσι και στο σπίτι πρέπει να κάνετε διαλείμματα ώστε να αφιερώσετε χρόνο στο παιδί σας. Ακόμη και το να απολαύσετε μαζί το μεσημεριανό σας μπορεί να είναι ανανεωτικό, τόσο για τη συγκέντρωση όσο και για τη διάθεσή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *