Νεογέννητο μωρό και δουλειές του σπιτιού. Συνδυάζονται;

«Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο» Εχετε υποδεχθεί νέο μέλος στην οικογένειά σας, προσπαθείτε να «ξεκλέβετε» χρόνο για να ξεκουραστείτε, υπάρχουν όμως και οι δουλειές του σπιτιού, που σίγουρα είναι εκεί και σας… περιμένουν. Εννοείται πως αν έχετε βοήθεια από τη μαμά ή την πεθερά σας, τότε τα πράγματα είναι περισσότερο απλά. Αν όμως δεν έχετε, […]

«Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο»


Εχετε υποδεχθεί νέο μέλος στην οικογένειά σας, προσπαθείτε να «ξεκλέβετε» χρόνο για να ξεκουραστείτε, υπάρχουν όμως και οι δουλειές του σπιτιού, που σίγουρα είναι εκεί και σας… περιμένουν.
Εννοείται πως αν έχετε βοήθεια από τη μαμά ή την πεθερά σας, τότε τα πράγματα είναι περισσότερο απλά. Αν όμως δεν έχετε, μην πανικοβάλλεστε. Ολα θα περάσουν από τα χέρια σας, αρκεί να πάρετε βαθιές ανάσες και να φερθείτε έξυπνα. Τι μπορείτε να κάνετε, σύμφωνα με το mothersblog.gr;

Καθάρισε έξυπνα, όχι σκληρά
Που σημαίνει ότι με κάποιες μεθόδους, το καθάρισμα του σπιτιού, μπορεί να γίνει πιο γρήγορα. Ζήτα από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ο κάθε ένας να τακτοποιεί τα πράγματά του και να μην τα πετάει εδώ και εκεί. Επίσης, στον καλόγερο, τώρα τον χειμώνα, να βάζετε μόνο τα μπουφάν της ημέρας και να μην τον έχετε φορτωμένο.
Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, όταν είναι γεμάτος, το μάτι που πέφτει πάνω, δίνει την εντύπωση ενός ακατάστατου χώρου με ρούχα. Το ίδιο ισχύει με εφημερίδες, περιοδικά, προσπέκτους και φωτοτυπίες των μεγαλύτερων παιδιών, αν έχεις. Πάρε κουτιά και στο κάθε ένα από αυτό να βάζετε όλοι τα χαρτιά. Με τα παραπάνω, γλιτώνεις από το καθημερινό μάζεμα χαρτικών, και πραγμάτων, που κάνουν το σπίτι να μοιάζει ακατάστατο.

Διαβάστε επίσης
9+1 υγιεινά πράγματα που πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας

Χρησιμοποίησε μάρσιπο
Για τις εύκολες δουλειές και όχι εκείνες που θα χρησιμοποιείς χημικά ή θα πρέπει να σκύβεις, μπορείς να βάλεις το μωρό στο μάρσιπο. Αυτός είναι και ένας καλός τρόπος, για να κοιμηθεί.

Μάζεψε όσα βλέπει η… πεθερά!
Ετσι, έλεγαν οι παλιές. Καθαρίζω όσα βλέπει η πεθερά. Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να καθαρίζεις από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα στο σπίτι. Ενα γρήγορα ξεσκόνισμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα είναι αρκετά για τον χρόνο που διαθέτεις. Τη γενική καθαριότητα, μπορείς να τη κάνεις μία φορά την εβδομάδα και όταν ο σύζυγος είναι στο σπίτι για να προσέχει το μωρό.

Ζήτησε βοήθεια από τους υπόλοιπους
Από το σύζυγό, το μεγαλύτερο παιδί αν έχεις, από τη μητέρα σου ή την πεθερά.

Βάλε το μωρό στο ριλάξ
Και κάνε κανονικά τις δουλειές σου. Βάλε ηλεκτρική σκούπα, άνοιξε τον απορροφητήρα και  μην αγχώνεσαι ότι το μωρό δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί ή θα ξυπνήσει από το θόρυβο. Το αντίθετο, οι συγκεκριμένοι δύο ήχοι, κατά έναν περίεργο λόγο, μπορούν και να το νανουρίζουν. Και γενικά, μην κάνετε το λάθος να έχετε απόλυτη ησυχία στο σπίτι, όταν κοιμάται το μωρό. Θα συνηθίσει σε αυτό και θα το βρείτε μπροστά σας. Γι’ αυτό, από την αρχή να το μάθετε με θόρυβο.