Οι 5 συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Τι κάνουμε καθημερινά και πρέπει να το σταματήσουμε Ολοι θέλουμε να έχουμε όμορφα και υγιή μαλλιά, όμως υπάρχουν κάποιες συνήθειες που δεν μας βοηθούν να το πετύχουμε. Πολλές μάλιστα φορές πιστεύουμε πως ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για καλύτερο, όμως αυτό μπορεί να είναι και η καταστροφή τους. Δείτε παρακάτω 5 συνήθειες, που αν δεν μπορούμε […]

Τι κάνουμε καθημερινά και πρέπει να το σταματήσουμε

Ολοι θέλουμε να έχουμε όμορφα και υγιή μαλλιά, όμως υπάρχουν κάποιες συνήθειες που δεν μας βοηθούν να το πετύχουμε. Πολλές μάλιστα φορές πιστεύουμε πως ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για καλύτερο, όμως αυτό μπορεί να είναι και η καταστροφή τους.
Δείτε παρακάτω 5 συνήθειες, που αν δεν μπορούμε να τις σταματήσουμε, πρέπει τουλάχιστον να τις περιορίσουμε…

Τα εργαλεία για styling
Το πιστολάκι, το σίδερο, και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας μπορεί να βλάψουν την τρίχα, ειδικά αν τα χρησιμοποιούμε τακτικά. Η ζέστη του σίδερου ισιώματος πρακτικά καίει και καταστρέφει την τρίχα, και κάνει τα μαλλιά να χάνουν τα φυσικά τους έλαια, ξηραίνοντάς τα.

Οι χημικές ουσίες
Πολλές φορές δεν είναι εύκολο να διαλέξουμε το κατάλληλο σαμπουάν ή μάσκα για τα μαλλιά μας. Πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν χημικά που μπορεί να καταστρέψουν τα μαλλιά μας αν δεν προσέξουμε πώς τα χρησιμοποιούμε. Πρέπει, επίσης, αν βάφετε τα μαλλιά σας, να επιλέγετε με μεγάλη προσοχή τις βαφές που θα χρησιμοποιήσετε.

Το βούρτσισμα βρεγμένων μαλλιών
Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος, καθώς τα μαλλιά σας είναι πολύ ευαίσθητα μετά το λούσιμο, άρα το βούρτσισμα και το χτένισμα αμέσως μετά μπορεί να τα κάνουν να σπάσουν.

Διαβάστε επίσης
Τα 8 λάθη ομορφιάς που κάνουν οι γυναίκες

Το πάρα πολύ συχνό λούσιμο
Ξανά, τα μαλλιά μας είναι πολύ ευαίσθητα όταν τα λούζουμε. Και ενώ είναι σημαντικό να τα καθαρίζουμε τακτικά, το πολύ συχνό λούσιμο με σαμπουάν είναι λάθος. Σταματήστε να λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, και σύντομα θα δείτε ότι θα επανέλθει η λάμψη τους.

Tο πολύ στρες
Το σωματικό στρες μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση, αλλά και το ψυχολογικό μπορεί να έχει εξίσου άσχημες συνέπειες. Η απώλεια τριχών λόγω στρες είναι προσωρινή, και διαρκεί περίπου δύο με τέσσερις μήνες, ενώ τα μαλλιά συνεχίζουν να αναπτύσσονται κανονικά μετά από έξι μήνες. Επίσης, τριχόπτωση και σπάσιμο μπορεί να προκαλέσουν κακές συνήθειες που σχετίζονται με το στρες, όπως το να παίζουμε με τα μαλλιά μας.

Πηγή: iatronet.gr