Οι 6 καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά σας

παιδί γονείς άγχος σχολείο

Τι πρέπει να ξέρετε

Τώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει τα παιδιά έχουν πολύ ενέργεια και όρεξη για παιχνίδι και θέλουν να βγαίνουν και να παίζουν στις παιδικές χαρές.

Εκτός από αυτές τις δραστηριότητες όμως, μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας εναλλακτικούς τρόπους για παιχνίδι εντός και εκτός σπιτιού. Πολλά από αυτά μπορείτε να τα παίξετε μαζί με τα παιδιά σας.

Πρώτη δραστηριότητα

Τοποθετήστε ταινία στο πάτωμα και δημιουργήστε αυτοκινητόδρομο για τα αυτοκινητάκια του μικρού σας.

Δεύτερη δραστηριότητα

Χτίσιμο πύργου από κομμένα σφουγγάρια. Βρεγμένα ή στεγνά, η επιλογή είναι δική σας.

Τρίτη δραστηριότητα

Μίνι μπόουλινγκ με παιχνιδάκια και μια μπίλια. Εξαιρετικά εθιστικό και για τους μεγάλους.

Τέταρτη δραστηριότητα

Τοποθετήστε περίτεχνα σχοινάκι, ή κλωστή, ή λαστιχάκι ή ότι σας βρίσκεται και αφήστε τα παιδιά να παίξουν «Επικίνδυνες αποστολές». Απλά προτρέψτε τα να περάσουν χωρίς να ακουμπήσουν πουθενά.

Πέμπτη δραστηριότητα

Χάρτινα πιάτα, ξυλάκια από παγωτό και ένα μπαλόνι είναι ότι θα χρειαστείτε για να παίξουν τα πιτσιρίκια ping-pong μπαλονιού! Το καλύτερο με αυτό το παιχνίδι είναι ότι δεν σπάει τίποτα μέσα στο σπίτι.

Εκτη δραστηριότητα

Γεμίστε μερικά μπαλόνια με αλεύρι. Μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν και προσωπάκια πάνω σε αυτά για να μοιάζουν με ανθρωπάκια. Η αίσθηση όταν τα ακουμπάς και το ζουμπάς είναι πολύ ευχάριστη και έτσι ένα νέο παιχνίδι δημιουργείται από το πουθενά. Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε και εσείς ως αγχολυτικό.

Πηγή: e-mama.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *