Πως να εντάξουμε τα παιδιά μας στην άσκηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Τη σημασία που έχει τα παιδιά να ενταχθούν στο lifestyle της άσκησης από νωρίς τόνισε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δημήτρης Σπανούδης, στην εκπομπή “Όλα για τη ζωή μας”.

Ο Δημήτρης Σπανούδης, μίλησε για τα οφέλη της άσκησης καθώς και την κατάλληλη ηλικία στην οποία τα παιδιά οφείλουν να ξεκινήσουν να γυμνάζονται, προκειμένου να χτίσουν και να θωρακίσουν την ψυχική και σωματική υγεία τους.

Από ποια ηλικία και μετά μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει την άσκηση;

«Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο. Μόλις στην ηλικία των 6 μηνών, με το baby swim μπορεί ένα παιδί ιδανικά να ξεκινήσει. Αργότερα μπορεί να δοκιμάσει κάποια αθλήματα με μπάλα ή στίβο», ανέφερε ο κ. Σπανούδης.

Γιατί είναι σημαντικό να τα εντάξουμε όσο το δυνατόν πιο νωρίς σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής; Τι κερδίζουν, πέρα από τα οφέλη για την υγεία τους; Πόσες φορές την εβδομάδα είναι καλό να ασκούνται;

«Είναι σωστό να επιλέγει το παιδί από μόνο του αυτό που το εκφράζει και το διασκεδάζει. Θα το συζητήσει με τους γονείς του και θα το δοκιμάσει. Τα οφέλη είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο στην κοινωνικοποίησή τους ως άτομα. Ο αθλητισμός θα τα βοηθήσει να ξεκολλήσουν από το σπίτι, από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον, ο αθλητισμός θα βοηθήσει το παιδί να γνωρίσει το σώμα του, αλλά και να κοινωνικοποιηθεί να περάσει ωραία με άλλα παιδιά.

Διαβάστε επίσης
Γιατί δεν πρέπει να λέμε αυτές τις φράσεις στα παιδιά μας;

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά έχουν αστείρευτη ενέργεια., 2-3 φορές την εβδομάδα είναι το ιδανικό. Ο γονέας έχει το πιο δύσκολο κομμάτι, γιατί πρέπει να ισορροπήσει το πρόγραμμα του παιδιού. Τα παιδιά έχουν πολλές δραστηριότητες και πολλές φορές ξεχνούν να είναι παιδιά.

Ενδείξεις για την αποστροφή για ένα σπορ

«Εάν δεν του αρέσει, θα αρχίσουν συμπεριφορές όπως για παράδειγμα «δεν θέλω να πάω», «ίσως να καθόμουν σπίτι». Η κούραση και η έλλειψη ενδιαφέροντος τα απομακρύνει. Όσο πιο δικό του και δική του επιλογή είναι τόσο περισσότερο θα μείνει. Είναι προτιμότερο να μην διαλέγει ο γονέας τί θα κάνει το παιδί», κατέληξε ο κ. Σπανούδης.

Πηγή: megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.