Τι σωσίβιο να επιλέξετε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας

Όλοι οι γονείς όταν φτάνουν στο σημείο να πάνε με τα παιδιά τους στη θάλασσα ανησυχούν για το ποιο είναι το σωστό σωσίβιο που πρέπει να αγοράσουν για την προστασία τους.

Με τόση ποικιλία στην αγορά είναι πολύ φυσικό να αγχωθείτε αλλά αν συνεχίσετε να διαβάζετε θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το πιο σωστό ανάλογα με την ηλικία που έχει το παιδί σας.

Δείτε ποιο σωσίβιο είναι κατάλληλο για το δικό σας παιδί, ανάλογα με την ηλικία του:

Βρέφη

Τα βρέφη δεν μπορούν να στηρίξουν το κεφάλι τους πριν τον 5ο μήνα. Επομένως, μέχρι αυτή την ηλικία θα ήταν καλό να αρκεστείτε σε σύντομες βουτιές σε ρηχά και ζεστά νερά, κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά σας.

Από τον 5ο ή 6ο μήνα το μικρό σας θα μπορεί να στηρίζει το κεφάλι του και να κάθεται. Αναζητείστε ένα σωσίβιο με καθισματάκι, στήριγμα κεφαλής για να κρατά το κεφάλι του παιδιού πάνω από το νερό και λαβή για να μπορείτε εύκολα να βγάλετε το παιδί έξω από το νερό, όσο θα παίζει.

Tip: Τα μωρά μερικές φορές «μισούν» τα σωσίβιά τους. Εάν είναι δυνατόν, προετοιμάστε τα εκ των προτέρων στο σπίτι, προσφέροντάς τους μια ανταμοιβή για να το φορέσουν ή παίξτε ένα παιχνίδι με αυτό για να το κάνετε πιο ελκυστικό.

Νήπια και μικρά παιδιά

Όσο το παιδί σας μεγαλώνει τόσο περισσότερο θα μπορεί να χαρεί το παιχνίδι στο νερό.

Τα σωσίβια γιλέκα είναι ό,τι πιο ιδανικό για παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω, καθώς τους επιτρέπουν να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους.

Από τα 3 έτη τα παιδιά μπορούν να φορέσουν μπρατσάκια, τα οποία τους επιτρέπουν να κάνουν ακόμη πιο άνετες κινήσεις. Άλλες κατάλληλες για την ηλικία αυτή επιλογές είναι το σωσίβιο μέσης με τουβλάκια, το μακαρόνι και η σανίδα.

Μετά τα 4 έτη μπορείτε πια να μάθετε το παιδί να κολυμπάει μόνο του. Στην αρχή ωστόσο τα μπρατσάκια και η κουλούρα είναι απαραίτητα. Μία άλλη επιλογή είναι το κλασικό φουσκωτό στρώμα.

Tip: Θυμηθείτε ότι τα σωσίβια δεν πρέπει ποτέ να υποκαθιστούν την επίβλεψη ενός ενήλικα.

Πηγή: imommy.gr