Τρίτη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε παιδική παχυσαρκία – Οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα

παιδί παχυσαρκία

Προβληματίζουν τα στοιχεία

“Πονοκέφαλο” προκαλούν τα στοιχεία για την παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα», η Ελλάδα είναι τρίτη στην παιδική παχυσαρκία μετά την Ισπανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με την κ.Τσιρανίδου 6 στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

«Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παχυσαρκία ενηλίκων και τρίτη στα παιδιά μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Στη χώρα μας το 45% της παχυσαρκίας είναι στο Αιγαίο και στην Κρήτη και το 30% στην Αττική. Αυτή τη στιγμή διεθνώς γύρω στα 150 εκατ. παιδιά υποφέρουν από παχυσαρκία, ενώ το 2030 αναμένεται να φτάσουν τα 250 εκατ.», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.παιδική παχυσαρκία

Σεμινάρια για την παιδική παχυσαρκία

Ο νεοσύστατος Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα», που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με στη Θεσσαλονίκη, ξεκινά σεμινάρια σε παιδιά για σωστή διατροφή σε συνεργασία με γνωστούς σεφ, καθώς επίσης και σεμινάρια για το bullying που δέχονται τα παχύσαρκα παιδιά.

Διαβάστε επίσης
Βατόπουλος: "Λογικό να επιβληθούν νέοι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών"

Όπως ανέφερε στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» η πρόεδρος του συλλόγου, τα άτομα αυτά δεν θέλουν να βγαίνουν από το σπίτι. Για αυτό και ο σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με μεγάλη εταιρεία, η οποία θα τα βοηθήσει να βρουν δουλειά με όλες τις προϋποθέσεις.

«Κι αυτό εκτός του ότι βοηθάει την οικονομική τους κατάσταση, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για παχυσαρκία, βοηθάει πάρα πολύ στην κοινωνικοποίηση τους».

Η κυρία Τσιρανίδου αναφέρει ότι ήδη κυκλοφορούν φάρμακα για ενήλικες, που βοηθούν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στην απώλεια βάρους, ωστόσο δεν συνταγογραφούνται ακόμη και όπως λέει «ο σύλλογος πρόκειται να προβεί σε σχετική παρέμβαση, προκειμένου να μπουν στη συνταγογράφηση».

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *