10 ιδέες για να στολίσετε εύκολα το πιο… πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Κάντε τη διαφορά, χωρίς… πολλά-πολλά

Κάντε τη διαφορά, χωρίς… πολλά-πολλά

Τα Χριστούγεννα είναι μία -κατεξοχήν- γιορτή χαράς, καθώς το γεγονός της γέννησης του Χριστού προσδίδει κάθε χρόνο μία διαφορετική και όμορφη νότα στο χειμώνα μας.

Μπορεί να απομένει παραπάνω από ένας μήνας για την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά όλοι γύρω μας ξεκινούν να στολίζουν -ή να αγχώνονται για το αν θα πρέπει να αγοράσουν άλλα στολίδια, διότι τα περσινά… πάλιωσαν.

Άλλοι, πάλι, βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους στολίσματος, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν και πολλά υλικά για να τιμήσουν το ρομαντικό έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αντικαθιστώντας ενίοτε το δέντρο με κάποιο… εργαλείο του επαγγέλματός τους.

Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους, παρουσιάζοντας τα 10 πιο… πρωτότυπα δέντρα!

1).Το δέντρο του… επιστήμονα

Ένας επιστήμονας, με ότι κι αν ασχολείται, μπορεί σε χρόνο… ντετέ να «στήσει» ένα πρωτότυπο δέντρο με τα σύνεργά του και να… πουλήσει μούρη στην οικογένειά του, ταυτόχρονα!

2).Το δέντρο του ξυλουργού

Είσαι καλό… μαστόρι και το ξέρεις! Τι είναι για εσένα να ενώσεις… 50 σανίδια; Παιχνιδάκι!

3).Το δέντρο του οπερατέρ

Αν το πνεύμα των Χριστουγέννων καταβάλει το αφεντικό σου και σου… ξηγηθεί δύο βδομάδες άδεια, μην «αποσύρεις» το τριπόδι: Στόλισέ το!

4).Το δέντρο του… βιβλιοφάγου

Δουλεύεις σε βιβλιοθήκη ή βιβλιοπωλείο; Έχεις διαβάσει τόσα πολλά βιβλία, που πλέον, δεν έχεις που να τα βάλεις; Η λύση είναι μία: Φτιάξε ένα δέντρο! Μόνο μη σου τύχει να χρειαστείς κάποιο από αυτά που χρησιμοποίησες…

5).Το δέντρο του… πότη!

Ένα δέντρο από τους φελλούς που βγάζεις κατά καιρούς από τα κρασάκια που καταναλώνεις, θα δείξει στους επισκέπτες του σπιτιού σου πόσο… μερακλής είσαι! Φρόντισε μόνο να μην είναι και τόσο μεγάλο το δέντρο σου,ε;

6).Το δέντρο του σιδερά!

Είσαι σιδεράς, είναι Χριστούγεννα και βλέπεις ότι δύο πριόνια σου έχουν βγει εκτός… δράσης. Τι να τα κάνεις; Ένωσέ τα, τύλιξέ τα με μία αλυσίδα, βάλε και ένα αστέρι πάνω και πήγαινέ τα στη γυναίκα σου! (Αν σε πάρει στο… κυνήγι, όμως, πες ότι το σκέφτηκες μόνος σου…)

7).Το δέντρο της μοδίστρας

Αν στη δουλειά σου σας περίσσεψαν μερικά κουμπάκια, μη τα πετάξεις. Πρόσθεσε και μερικές πέρλες και φτιάξε ένα πολύ όμορφο και πρωτότυπο δεντράκι!

8).Το δέντρο του vegan

Είσαι vegan, είσαι περήφανος και το… χαίρεσαι. Καλά κάνεις, λοιπόν! Μιας που έρχονται και Χριστούγεννα, λοιπόν, μπορείς να… θυσιάσεις μερικά μπρόκολα και να στολίσεις το πιο όμορφο δεντράκι της παρέας σου!

9 & 10).Τα δέντρα του… μπακάλη!

Αν φέτος… ξέχασες να ανακυκλώσεις τα μπουκάλια που σου φέρνουν οι πελάτες και γέμισες καφάσια, μη σκας! Φτιάξε ένα δέντρο!
Αν πάλι συλλέγεις τίποτα… αυγοθήκες, αξιοποίησέ τες και με έναν σμπάρο, δυό τριγώνια!