11οι Αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι Δράμας

Από της 13 έως της 15 Οκτωβρίου το «Virgin Forest Trail» σε έναν επίγειο παράδεισο

Οι μέρες για τη διεξαγωγή των 11ων αγώνων βουνού Παρθένου Δάσους, που διεξάγονται στο Παρανέστι Δράμας πλησιάζουν. Το προσεχές τριήμερο 13, 14 και 15 Οκτωβρίου η περιοχή του Παρανεστίου θα «πλημμυρίσει» από αθλητές, εθελοντές, φίλους του αθλήματος και της φύσης, που θα συμμετέχουν, θα βοηθήσουν εθελοντικά ή θα παρακολουθήσουν το «Virgin Forest Trail», που θα διεξαχθεί για 11η συνεχόμενη χρονιά στην περιοχή.

Η διοργάνωση βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις των φίλων του ορεινού τρεξίματος. Δεν χρειάζεται να αναρωτηθείτε γιατί, με τη μοναδική και μαγευτική διαδρομή μέσα στο Παρθένο Δάσος του Παρανεστίου να «κλέβει» τις εντυπώσεις.  Φυσικά, εκτός από το πανέμορφο τοπίο, σημαντικό ρόλο παίζουν οι παροχές της διοργάνωσης και η σωστή οργάνωση, η ασφάλεια, ο καθαρισμός και η σηματοδότηση των διαδρόμων, η δουλειά των εθελοντών και φυσικά η θέρμη με την οποία την έχει υποδεχθεί η τοπική κοινωνία.

Πρόκειται για μία δράση του Δήμου Παρανεστίου που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα της Δράμας ενώ συνεργάζεται με το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης
Αξίζει να αναφέρουμε πως το Παρθένο Δάσος του Παρανεστίου (Φρακτού) βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Δράμας, κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Κεντρικής Ροδόπης στα 1.953 μ. Είναι το μοναδικό της χώρας και θεωρείται το σπουδαιότερο στο είδος του στην Ευρώπη. Καταγράφηκε ως παρθένο (έκταση 11.000 στρέμ.) το 1979 και αμέσως το 1980 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης, λόγω της μεγάλης φυτογεωγραφικής, οικολογικής και ιστορικής του αξίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων
Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017
Ωρα εκκίνησης: 08.00
Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους Παρανεστίου
Virgin Forest Ultra-Trail® – V.F.U.T.
Μήκος διαδρομής: 162km
Οριο ολοκλήρωσης: 40 ώρες

Σάββατο 14 Οκτωβρίου
Ωρα εκκίνησης: 07.00
Νature Trail Race
Nature Trail Race – NTR
Μήκος διαδρομής: 110km
Οριο ολοκλήρωσης: 24 ώρες
Ωρα εκκίνησης: 09.00
Παρανέστιο Μονοπάτι
Paranesti Path – P.P.
Μήκος διαδρομής: 46km
Οριο ολοκλήρωσης: 8 ώρες

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
Ωρα εκκίνησης: 10.00
Νέστος Trail
Nestos Trail – Ν.Τ.
Αλκιμοι Παίδες
Alkimi Pedes – A.P.
Ωρα εκκίνησης: ΑΡ1:12.15, ΑΡ2: 12.30
Special VFT
Αγώνες για άτομα με ειδικές ικανότητες
Ωρα εκκίνησης: 12.00

Φυσικά, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα υπάρχουν και παράλληλες δράσεις.
Η μπάντα κρουστών Bloco Da Grécia «FASARIOSO» θα δώσει το δικό της ρυθμό στους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2017 λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα Nestos Trail 10χλμ! Ωρα Εναρξης: 09.00.
Επίσης, το παρών του θα δώσει και το μουσικό συγκρότημα SOUNDIC την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12:45!
Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *