24ωρη απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τα εργασιακά – Με συγκεντρώσεις και χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

απεργία Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους και σήμερα εργατικά συνδικάτα

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν για σήμερα, 16 Ιουνίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ημέρα που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην απεργία θα συμμετέχουν πολλά σωματεία, ενώ έχουν κηρυχθεί στάσεις εργασίας. Στην Θεσσαλονίκη θα γίνουν συγκεντρώσεις τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, στις 11:00 υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στις 11:00 στο άγαλμα Βενιζέλου. Για την ίδια ώρα υπάρχει αντίστοιχο κάλεσμα από αντιεξουσιαστικές ομάδες στην Καμάρα. Για τις 19:00 έχουν γίνει τα ίδια καλέσματα και αναμένεται να γίνουν πορείες.

ΟΑΣΘ

Η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ για τέσσερις ώρες, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην στάση εργασίας που προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η στάση εργασίας θα γίνει από τις 13.00 έως 17.00.

ΕΚΘ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 από 13:00 έως 17:00, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες της με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση: “Η κυβέρνηση ακόμα και την ύστατη στιγμή πρέπει να αφουγκραστεί τη θέληση των εργαζομένων και να αποσύρει τις αντεργατικές, οπισθοδρομικές και παράλογες διατάξεις που εμπεριέχει το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή και να σεβαστεί τα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να υιοθετηθούν οι προτάσεις της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων που βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας”.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία

Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Τετάρτης, 16 Ιουνίου στις 12μμ στο Σύνταγμα στην Αθήνα καθώς και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, κάνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ενώ αποφάσισε 24ωρη απεργία, την ίδια ημέρα.

Διαβάστε επίσης
Ζέρβας για τον ΟΑΣΘ: «Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία ούτε μία ώρα»

Χωρίς πλοία

Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου, που εξήγγειλαν τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συμμετέχει η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

«Αγωνιζόμαστε μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί τη 10ωρη εργασία χωρίς επιπλέον αμοιβή», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, η Ένωση Λιμενεργατών θα συμμετέχει σε συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος και στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 6.00 μ.μ. στη Βουλή.

ΟΤΟΕ

Την προκήρυξη τετράωρης παντραπεζικής πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, από τις 11:15 έως τη λήξη του ωραρίου, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο 16 Ιουνίου, κήρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενάντια στο αντεργατικό, όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση, νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο βρίσκεται από χθες στην ολομέλεια της βουλής.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων λόγω στάσης εργασίας

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία των εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους, αύριο Τετάρτη 16.06.2021, στη στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00, που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε.

Ως εκ τούτου, δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών τις ώρες της στάσης εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Ειδικότερα:

Ματαιώνεται η κυκλοφορία όλων των δρομολογίων στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ 12:00 και 16:00, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων που εκτελούνται με λεωφορεία.

Για τις αμαξοστοιχίες 56 & 57 θα υπάρξει καθυστέρηση αναχώρησης κατά μία ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.