4ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΠΑΜΑΚ

ΠΑΜΑΚ εξετάσεις Πανεπιστήμιο Μακεδονία

Φοιτητές έρχονται κοντά στον κόσμο των επιχειρήσεων

Φοιτητές έρχονται κοντά στον κόσμο των επιχειρήσεων

Τα πρώτα τους βήματα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες, έκαναν 39 μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που έλαβαν μέρος στο 4ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ThesSummerSchool», που διοργάνωσε το εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαλέξεις από τους καθηγητές σε θέματα όπως η «Επιλογή καριέρας και ο δρόμος της επιχειρηματικότητας» και «Οι λειτουργίες μιας επιχείρησης», κατά τις οποίες γνώρισαν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός επιχειρηματία και τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης των επιχειρήσεων.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν την προθερμοκοιτίδα OK!Thess, όπου έλαβαν ενημέρωση σχετικά με τον συγκεκριμένο φορέα και το πώς αυτός μπορεί να βοηθήσει φιλόδοξους νέους και νέες στην αξιολόγηση και στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας τους.

Το 4ο «ThesSummerSchool» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια», αλλά και των Εκδόσεων Κριτική, της Employ – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας, της Coca-Cola Τρία Έψιλον, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Διαβάστε επίσης
ΑΑΔΕ: Ερχονται βαριά πρόστιμα και "λουκέτα" σε επιχειρήσεις που δεν διαβιβάζουν αποδείξεις