5η FOOD EXPO 2018: Γιγαντώθηκε η φήμη της διεθνώς

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίµων & Ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης ολοκληρώνεται σήμερα Με τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ελλάδας και έξι δήμων της Αττικής πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου 2018 η 5η FOOD EXPO (ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα). Με 1.200 Ελληνες και […]

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίµων & Ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης ολοκληρώνεται σήμερα

Με τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ελλάδας και έξι δήμων της Αττικής πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου 2018 η 5η FOOD EXPO (ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα).

Με 1.200 Ελληνες και ξένους εκθέτες σε 55.000 τ.µ., µε 70.000 επαγγελματίες επισκέπτες και µε 3.500 σημαντικούς διεθνείς αγοραστές (εμπορικοί αντιπρόσωποι αλυσίδων σούπερ μάρκετ), η έκθεση έχει καταστεί ισχυρό brand διεθνώς τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας χρόνο με το χρόνο την εξωστρέφειά της.

Οι επαγγελματίες αυτοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν εκατοντάδες ελληνικές παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και επίσης 250 ξένους εκθέτες με τους οποίους θα πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές.

Η ελληνική παραγωγή τα τελευταία χρόνια δείχνει τη δυναμική της, καθώς όλο και περισσότεροι παραγωγοί δημιουργούν νέα και καινοτόμα προϊόντα ποιότητας, εκμεταλλευόμενοι τη γενναιόδωρη ελληνική γη. Ετσι, η ανάγκη για διάθεση και διανομή αυτών των προϊόντων τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία εκδηλώσεων και εκθέσεων για τη δικτύωση, προβολή και προώθηση αυτών των προϊόντων.

Ολες οι Περιφέρειες της Ελλάδας και 6 Δήμοι της Αττικής!
Τη μεγάλη δυναμική της FOOD EXPO ως το κομβικό εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών, και ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας, επιβεβαιώνει η συμμετοχή και των 13 Περιφερειών της Ελλάδας.

Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας έχουν τη δυνατότητα με τη συμμετοχή τους να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ και ειδικό αγοραστικό κοινό από όλο τον κόσμο.

Τέλος, έντονη είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 6 μεγάλους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Mediterranean Food Stage προβάλλονται μεταξύ άλλων τα προϊόντα και οι τοπικές κουζίνες των μελών των Περιφερειών και Επιμελητηρίων που συμμετάσχουν ως εκθέτες.

Διαβάστε επίσης
Ιπποκράτειο: Κανένας θάνατος γιατρού από κορονοϊό

Τιμώμενη χώρα η Βουλγαρία
Στο επίκεντρο της Εκθεσης βρέθηκαν τα προϊόντα της Βουλγαρίας, η οποία είναι και η τιμώμενη χώρα. Τόσο οι Ελληνες όσο και οι ξένοι επαγγελματίες, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεγάλη γκάμα προϊόντων της γειτονικής χώρας. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση και στην Ινδία, μια από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο με σπάνια εκτόπισμα (και λόγω μεγέθους), μια χώρα που εισάγει τρόφιμα αξίας 17 δισ. ευρώ περίπου.

Με έντονο διεθνή χαρακτήρα
Καμία άλλη έκθεση στον κόσμο δεν κατάφερε να γιγαντώσει τη φήμη της διεθνώς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όσο η FOOD EXPO, με αποτέλεσμα μέσα σε 5 μόλις χρόνια να κατορθώσει να αναδειχτεί στο μεγαλύτερο εμπορικό forum για τα Τρόφιμα και Ποτά στην Ν/Α Ευρώπη! Φέτος λοιπόν η συμμετοχή των ξένων επιχειρήσεων ως εκθέτες είναι μεγαλύτερη και πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά.

Η FOOD EXPO 2018 φιλοξενεί περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από 20 χώρες όπως Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία, Ινδία, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Ουζμπεκιστάν, Ιρλανδία, Λίβανο, Fyrom, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Ρουμανία κ.ά., είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα. Οι Ελληνες και ξένοι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρος εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης τους.

Η Oenotelia 2018
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο διοργανώνεται και η διεθνής έκθεση οίνου και αποσταγμάτων Oenotelia 2018. Στη μεγάλη έκθεση για το κρασί, συμμετέχουν 146 επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας οίνων και αποσταγμάτων, με την παρουσία δεκάδων σημαντικών αγοραστών από το εξωτερικό. Η Oenotelia 2018 έχει εξασφαλίσει την παρουσία 75 διεθνών wine importers, οι οποίοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν 2.500 b2b συναντήσεις με τους εκθέτες της.