8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

27, 28 & 29 Απριλίου 2018 Το 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ θα διοργανώσει η Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που πραγματοποιείται εδώ και επτά χρόνια στη Θεσσαλονίκη είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός θεσμός στον κόσμο ως προς τη θεματική […]

27, 28 & 29 Απριλίου 2018

Το 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ θα διοργανώσει η Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που πραγματοποιείται εδώ και επτά χρόνια στη Θεσσαλονίκη είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός θεσμός στον κόσμο ως προς τη θεματική και την καινοτομία του που έχει αγκαλιαστεί από χορωδίες από όλο τον κόσμο, από φορείς, συλλογικότητες, προσωπικότητες και κυρίως από το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης. Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο από την ίδρυσή του στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Στο φετινό Φεστιβάλ έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή χορωδίες από: Γαλλία, Σουηδία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ιταλία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ιορδανία, Σερβία, Κροατία, Αρμενία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Τουρκία καθώς και Ελληνικές χορωδίες. Σημαντική θα είναι επίσης η συμμετοχή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η Επίσημη Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: 77 νέα κρούσματα κορονοϊού

Η είσοδος για τις Συναυλίες του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό με ώρες έναρξης: Σάββατο 28 Απριλίου, 20.00 και Κυριακή 29 Απριλίου, 11.00 και 20.00. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.