Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της Aristotle Racing Team (ΦΩΤΟ)

Βάζει πλώρη για νέες επιτυχίες Παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο ART18 της Aristotle Racing Team (ART). Η φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την παράδοση σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας ένα μονοθέσιο που θα πάρει μέρος σε διεθνείς αγωνισμούς Formula Student. Ο υπεύθυνος της ομάδας, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών […]

Βάζει πλώρη για νέες επιτυχίες

Παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο ART18 της Aristotle Racing Team (ART). Η φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την παράδοση σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας ένα μονοθέσιο που θα πάρει μέρος σε διεθνείς αγωνισμούς Formula Student.

Ο υπεύθυνος της ομάδας, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλαος Μιχαηλίδης και οι φοιτητές που απαρτίζουν τη φετινή ομάδα ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά του νέου οχήματος και τις βελτιώσεις που έγιναν σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Η ART έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία και ιδιαίτερα υψηλές διακρίσεις στους διεθνείς αγώνες Formula Student, που την κατατάσσουν στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα και μεταξύ των κορυφαίων ομάδων παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει λάβει την 3η θέση στη γενική κατάταξη στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2012,την 4η θέση στη γενική κατάταξη στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2014 και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη (class 3) στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2015. Μέχρι σήμερα η ομάδα του ΑΠΘ έχει κατασκευάσει 5 αγωνιστικά μονοθέσια: ART-7, ART-9,ART-12,ART-14 και ART-16.

Διαβάστε επίσης
«Highly Cited Researchers»: Στον κατάλογο ο καθηγητής του ΑΠΘ Γ. Καραγιαννίδης

Τα μέλη της φετινής ομάδας είναι: Πασχάλης Κοσμίδης, Τρυφωνία Ζέλτση, Ειρήνη Πολίτη, Κωνσταντίνος Μούρκας, Κωνσταντίνος Σαρηγιαννίδης, Κωνσταντίνος Καμπέρος, Αχιλλέας Κετικίδης, Ορφέας Τάτσης, Σταύρος Κατσινάκης, Χαράλαμπος Μερμυγκούδης, Στέλιος Αρχοντουλάκης, Παναγιώτης Γκαϊδατζής, Βασίλης Καραΐσκος, Γιώργος Γιαννακούρος, Στάθης Βλάχος, Γιώργος Νταουντάκης, Παναγιώτης Φραντζέσκος, Αργύρης Κοκκίνης, Δημήτρης Κίρτσιος και Χρήστος Ψάρρας.