Αυξημένη η παρουσία εθελοντών στην αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

ΧΑΝΘ αιμοδοσία

Διεξήχθη το Σάββατο και θα συνεχιστεί

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ σε συνεργασία με 16 σωματεία και φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Η αιμοδοσία εμφάνισε συγκινητική ανταπόκριση, με περισσότερους από 154 συμπολίτες μας να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου

Βάσει του κανονισμού αιμοδοσίας που ισχύει στην περίοδο της πανδημίας, όλοι προσήλθαν στο κεντρικό κτήριο της ΧΑΝΘ με προγραμματισμένα ραντεβού και με απόλυτη ασφάλεια ώστε να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός. Στο τέλος της ημέρας 75 εθελοντές συνέβαλαν στη συγκέντρωση 50 μονάδων αίματος δίνοντας ζωή σε όσους το έχουν ανάγκη. Οι 24 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών που καταγράφηκαν στη χθεσινή αιμοδοσία, ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο προσφοράς που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης, η αιμοδοσία θα επαναληφθεί το ερχόμενο Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 9:00 – 14:00 με αυστηρά προκαθορισμένα ραντεβού όπως ορίζεται από τη διαδικασία που γίνεται με την εποπτεία του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Διαβάστε επίσης
Εκτακτη αιμοδοσία από το Δήμο Ωραιοκάστρου

Τα μέλη των 16 σωματείων και κοινωνικών φορέων που στηρίζουν την εκδήλωση αποδεικνύουν ότι στη Θεσσαλονίκη δεν τηρούμε αποστάσεις από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη! Οι 16 κοινωνικοί φορείς είναι: ΧΑΝΘ, Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία και αυτή που θα ακολουθήσει, είναι αφιερωμένες στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *