Ακρως επιτυχημένο το 1ο Αντάμωμα Ασκού

Τριήμερο εκδηλώσεων από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Ο ΦΑΡΟΣ» και «ΕΝΩΣΗ ΑΣΚΟΥ»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι τριήμερες (21-23/04) πανηγυρικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Ασκό, με αφορμή τους εορτασμούς του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και του Αγίου Γεωργίου στο Πολυδένδρι Ασκού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδενδρίου Ασκού «Ο ΦΑΡΟΣ», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΕΝΩΣΗ» Ασκού διοργάνωσαν το 1ο Αντάμωμα, καταφέρνοντας να ενώσουν τον Πόντο με τη Θράκη και να προσφέρουν στον κόσμο ένα όμορφο γλέντι, με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, δρώμενα και τοπικά εδέσματα. Μία πολύ ωραία εκδήλωση που σκοπό έχει να γίνει θεσμός για την περιοχή και να κρατήσει «ζωντανές» τις παραδόσεις των ανθρώπων, με τις βαθιές ρίζες από τις αλησμόνητες πατρίδες, καθώς επίσης τα ήθη και τα έθιμά τους.

2304ASKOS 1

Στο 1ο Αντάμωμα, οι δύο σύλλογοι «Ο ΦΑΡΟΣ» Ποντίων και «Η ΕΝΩΣΗ» Θρακιωτών ξεκίνησαν από τις γειτονιές Πολυδέντρι και Λιβάδα και συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία Ασκού. Κατά τη διαδρομή της οι γυναίκες του χωριού, τους πρόσφεραν με χαρά κεράσματα και εδέσματα ενώ ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας, με τη συμμετοχή επίσης 15 πολιτιστικών συλλόγων της γύρω περιοχής, φορέων και φυσικά του κόσμου.

Σήμερα, μετά το πέρας της λειτουργίας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε ποντιακό παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή των δύο συλλόγων και του κόσμου ενώ στο τραπέζι πρωταγωνιστούσαν τα παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.
Αν βρεθείτε ποτέ στην περιοχή αξίζει αυτό το τριήμερο να παρευρεθείτε και να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι τοπικοί σύλλογοι.

2304ASKOS 2

2304ASKOS 3

2304ASKOS 4

2304ASKOS 5

2304ASKOS 6

2304ASKOS 7

2304ASKOS 8

2304ASKOS 9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *