ΑΠΘ: Σημαντική διάκριση σε διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας

Η φοιτητική ομάδα BioFlames κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας «Green Tech Challenge», που διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Μάλιστα, στην ομάδα συμμετέχει η φοιτήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Αθηνά Πούπα και οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργος Πισμίσης και Αστέριος Λούκας.

Η ομάδα κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε περισσότερες από 130 ομάδες, στην κατηγορία «innovation idea», παρουσιάζοντας ένα επιχειρηματικό πλάνο για την αξιοποίηση υπολειμμάτων καφέ και την παραγωγή βιοκαυσίμων από αυτά. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στο ερευνητικό πεδίο «Ενέργεια και Περιβάλλον», με μέντορα τον CO-founder& CEO της EVOTROPIA, Γεώργιο Καρακατσάνη.

Διαβάστε επίσης
ΑΠΘ: Ανακοίνωση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας για τις καταγγελίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΠΘ, «η BioFlames ασχολήθηκε με τα οργανικά απόβλητα που προκύπτουν από τις χιλιάδες καφετέριες, τα υπολείμματα καφέ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή βιοκαυσίμων».

Το Green Tech Challenge είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας. Απευθύνεται σε startups, καινοτόμες ΜμΕ, ερευνητές/ερευνήτριες και φοιτητές/φοιτήτριες που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις αναφορικά με το Περιβάλλον, την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *