Αρχισε το Φεστιβάλ Βιβλίου

Το καθιερωμένο ραντεβού στη Θεσσαλονίκη…

Πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή θα παρουσιάσουν στο φετινό 36ο πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου (Βασιλικό Θέατρο & Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου – Στάση Στρατηγείου).
Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει στις 2-18 Ιουνίου ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, συμπληρώνει φέτος 36 χρόνια ζωής και είναι αφιερωμένο στο “Έτος Καζαντζάκη, 60 χρόνια από το θάνατο του”.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιούνται καθημερινά λογοτεχνικές, θεατρικές και μουσικές & χορευτικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ στα περίπτερα των εκθετών θα βρίσκονται συγγραφείς υπογράφοντας τα βιβλία τους και ανταλλάσοντας απόψεις με τους αναγνώστες.
Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ στον χώρο των εκδηλώσεων (εξέδρα & άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου), ενώ τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος.

Τα εκθετήρια βιβλίων θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, ενώ τις Κυριακές θα ανοίγουν και επιπλέον πρωινές ώρες, από τις 10.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι.
Το Φεστιβάλ Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *