Χαλκιδική: Εκδόσεις της Ε.Ε. στη βιβλιοθήκη του σχολείου στον Στανό

Χαλκιδική

Τι θα προστεθεί στη συλλογή

Με πρωτοβουλία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Halkidiki βιβλία, έντυπα και χάρτες από τις εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προστεθούν στη συλλογή της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου στον Στανό, στη βόρεια Χαλκιδική.

Στην κοινότητα των 800 κατοίκων στη Χαλκιδική, τη δεύτερη στην Ελλάδα με τις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες, θα παραδοθούν τα βιβλία και το ενημερωτικό υλικό, την ερχόμενη Τρίτη 27 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της καμπάνιας «Στη Βιβλιοθήκη μας η Ευρώπη» σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

«Είναι έντυπα και εκδόσεις για διάφορες ηλικιακές ομάδες με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διανέμεται στις εκδηλώσεις και δράσεις μας. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι εκδηλώσεις δεν διοργανώνονται και αποφασίσαμε να επισκεφθούμε εμείς τους δήμους και τις κοινότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και να δωρίσουμε τα βιβλία και τα έντυπα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Εδιάρογλου, υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct που εδρεύει στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προσέγγιση των πολιτών που μένουν πιστοί στο γραπτό λόγο και κατ’επέκταση στο βιβλίο, ώστε να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρίνισε.

Βιβλία έχουν παραλάβει στο πλαίσιο της καμπάνιας «Στη Βιβλιοθήκη μας η Ευρώπη» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πευκοχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής “ΧΑΛΚΙΔΕΙΣ”, η «Νεολαία Γαλάτιστας», ο δήμος Προποντίδας, και εκπρόσωποι του επιμορφωτικού προγράμματος σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης «Teachers4Europe».

Διαβάστε επίσης
Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Ιωάννου Ρώσου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής - Ηταν θετικός στον κορονοϊό

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου με στόχο την ενθάρρυνση παιδιών και νέων να ενημερωθούν για ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρόεδρος του BUSINESS MENTALITY φορέα υποδοχής του Europe Direct Halkidiki, Αϊντα Νίκα θα παραδώσει το πληροφοριακό υλικό στη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου στον Στανό Χαλκιδικής.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Halkidiki λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2018, είναι ένα από τα 17 που βρίσκονται στην Ελλάδα και ανήκει σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο πληροφόρησης 500 κέντρω στα 28 κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Σκοπός των κέντρων ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct, είναι να αποτελέσουν διαύλους επικοινωνίας με όλα τα θεσμικά όργανα της Ένωσης, καθώς και να υποστηρίξουν και να συμπληρώσουν το έργο των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Γραφείων Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη-μέλη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Αποστολή των Κέντρων είναι να ενημερώνουν για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικότερα όσον αφορά στα δικαιώματα των πολιτών της και στην ενίσχυση της συμμετοχής του πολίτη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στις πολιτικές της Ε.Ε με τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, ενημερωτικών συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων για θέματα που απασχολούν τους πολίτες και που επηρεάζονται από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *