«Χάρισε ένα δώρο σε ένα άγνωστο φίλο σου»

Σε συνεργασία φορέων και δήμων Τη Διοργάνωση εκδηλώσεων στην Κεντρική Μακεδονία ξεκίνησε ο ΦΟΔΣΑ με τίτλο: «Χάρισε ένα δώρο σε ένα άγνωστο φίλο σου» Παιχνίδια και βιβλία δεν είναι σκουπίδια, σε συνεργασία με τους Δήμους της περιφέρειας». Κεντρική ιδέα είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων, που θα χαριστούν από τα παιδιά και θα δοθούν σε […]

Σε συνεργασία φορέων και δήμων

Τη Διοργάνωση εκδηλώσεων στην Κεντρική Μακεδονία ξεκίνησε ο ΦΟΔΣΑ με τίτλο: «Χάρισε ένα δώρο σε ένα άγνωστο φίλο σου» Παιχνίδια και βιβλία δεν είναι σκουπίδια, σε συνεργασία με τους Δήμους της περιφέρειας».

Κεντρική ιδέα είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων, που θα χαριστούν από τα παιδιά και θα δοθούν σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, η σε άπορες οικογένειες (δίκτυα αλληλεγγύης). Η πρόταση του ΦΟΔΣΑ στοχεύει στην προβολή της έννοιας της επανάχρησης αλλά και στην διοργάνωση μιας φιλανθρωπικής δραστηριότητας με την ευκαιρία των εορτών. Ταυτόχρονα με την προσπάθεια αυτή θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην έννοια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στην πράξη.

Χαρίζοντας ένα βιβλίο η ένα παιχνίδι κάνετε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν.

Διαβάστε επίσης
Οι «Αστρογειτονιές» του δήμου Θερμαϊκού συνεχίζονται...

Παιδιά που έχουν στερηθεί τη χαρά ενός δώρου και δεν έχουν τη δυνατότητα να το ζητήσουν για αυτό ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνεργασία 11 Δήμων της Περιφέρειας (Δήμο Σερρών, Δήμο Σιντικής, Δήμο Νάουσσας, Δήμο Βέροιας, Δήμο Κιλκίς, Δήμο Κατερίνης, Δήμο Πολυγύρου, Δήμο Πέλλας, Δήμο Αλμωπίας, Δήμο Σκύδρας, Δήμο Έδεσσας) από σήμερα ξεκινάει κύκλο εκδηλώσεων στις κατά τόπους περιοχές που θα διαρκέσει έως τέλος Ιανουαρίου.

Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να γίνει αποδεκτή από όλους με χαρά και να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία και παιχνίδια.

Περιμένουμε να φέρετε και εσείς τα δικά σας δώρα για τους άγνωστους φίλους σας. Γιατί πάντα η προσφορά και η αλληλεγγύη δίνουν χαρά όχι μόνο σε αυτόν που παίρνει αλλά και σε αυτόν που προσφέρει . Όταν η αγάπη φωλιάζει στις καρδιές μας τις ζεσταίνει, προσθέτοντας μια νότα ελπίδας για όλους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης: