Χαριστέας στο Thes.gr: «Στηρίζουμε το πρόγραμμα Internisa γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στην Κεντρική Μακεδονία»

Αγγελος Χαριστέας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΠΚΜ μιλάει για την διήμερη έκθεση «INTERNISA Job Fair» που θα διεξαχθεί το διήμερο 28-29 Μαρτίου

Εκατοντάδες νέοι από κλάδους της τεχνολογίας και της ανάπτυξης θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην Εκθεση Εργασίας «INTERNISA Job Fair» που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη το διήμερο 28-29 Μαρτίου 2023.

Οσοι δώσουν το παρών στους χώρους του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Digital Transformation and Digital Skill Center (DT&S) – Cisco, θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με 30 και πλέον εταιρίες που αναζητούν στελέχη. Η Εκθεση απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε τελειόφοιτους, γυναίκες αλλά και στελέχη που θέλουν να ενδυναμώσουν την εργασιακή τους φαρέτρα με νέες δεξιότητες.

Υποστηρικτής της Εκθεσης Εργασίας είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των νέων ανθρώπων με παράλληλη στόχευση στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αλλωστε, μόνο τυχαία δεν έχει λάβει τον άτυπο τίτλο της e-Περιφέρειας, καθώς πάνω από 100 διαδικασίες γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, και έπεται συνέχεια.

Δείτε επίσης: ΠΚΜ: Διαδραστική Εκθεση Εργασίας με τίτλο: “INTERNISA Job Fair”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγγελος Χαριστέας, μίλησε στο Thes.gr για την Εκθεση «INTERNISA Job Fair» αναλύοντας τη φιλοσοφία που διέπει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα της ενίσχυσης των νέων στην αγορά εργασίας αλλά και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

– Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τη διήμερη Εκθεση Εργασίας την οποία υποστηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ποια είναι τα κύρια στοιχεία της;

«Μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα φτάσαμε στην υλοποίηση του προγράμματος μέσω της Internisa, το οποίο η ΠΚΜ υποστηρίζει. Δίνουμε βαρύτητα διότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το ‘πάντρεμα’ μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία, με τις πιο παλιές. Πρόκειται για εταιρείες στους τομείς του τουρισμού, αγροδιατροφής, ανάπτυξης, και ψηφιακού μετασχηματισμού.
Στην έκθεση θα υπάρχουν 30 και πλέον εταιρείες που έχουν ανοικτές θέσεις εργασίας και περισσότερα από 500 άτομα θα μπορούν να συζητήσουν μαζί τους».

– Τι θα μπορέσουν να αποκομίσουν όσοι παρακολουθήσουν την Εκθεση;

«Δίνουμε βαρύτητα σε τρεις κατηγορίες πολιτών, τους τελειόφοιτους, τις γυναίκες και στους ανθρώπους είναι ήδη καταρτισμένοι στο χώρο της πληροφορικής αλλά αναζητούν θέσεις εργασίας. Οσοι επισκεφθούν ή παρακολουθήσουν την έκθεση το διήμερο αυτό, δε θα μπορέσουν απλά να βρουν εργασία αλλά να αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες σε αυτό που ήδη κάνουν.

Τους καλούμε να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις που θα γίνουν από εξειδικευμένους εκπροσώπους, όπως το πώς να δημιουργήσουν ένα βιογραφικό, πως θα δώσουν μια συνέντευξη, αλλά και το πως θα δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα κατάλληλη για το προϊόν που έχουν».

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτικά κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα του Αγίου Πνεύματος

– Για ποιο λόγο στηρίζετε την Εκθεση «INTERNISA Job Fair»;

«Υποστηρίζω το συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στην Κεντρική Μακεδονία. Να έχουν λόγο και κίνητρο για να μείνουν εδώ.

Αυτή η έκθεση εργασίας είναι ένα πολυδιάστατο πρότζεκτ και στο τέλος της ημέρας θα θέλαμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων να έχουν κλείσει ραντεβού για δουλειά, κάποιοι άλλοι να έχουν μάθει ενισχυθεί με ορισμένες δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες για τα επόμενα βήματά τους. Θέλουμε να υπάρξει ένα πολύ ωραίο οικοσύστημα και θα είναι η αρχή πολλών δράσεων που θα αναλάβουμε το επόμενο χρονικό διάστημα».

– Ποιος είναι ο στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από προγράμματα, όπως η Εκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη;

«Αυτό που έχουμε δει τα τελευταία τρία χρόνια, που ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει κάνει μεγάλα βήματα, είναι πως υπάρχουν πάρα πολλές σημαντικές εταιρείες που έχουν έρθει και έχουν επενδύσει στη χώρα μας όπως η Deloitte, Pfizer, Cisco, Deutsche Telecom αλλά και πολλές ακόμη ελληνικές εταιρείες που βρίσκονται στο χώρο της τεχνολογίας.

Όμως, όπως μας έχουν δείξει σχετικές μελέτες, υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης, εξειδίκευσης και δεξιοτήτων. Στόχος είναι να μπούμε στο πρόβλημα, να κάνουμε ένα μάνατζμεντ μεταξύ εταιρειών και στελεχών έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο κομμάτι της εργασίας».

– Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οντας ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

«Από την πρώτη στιγμή, η επιθυμία του Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν να γίνουμε μια e-Περιφέρεια, μια ‘έξυπνη’ Περιφέρεια που θα είναι γρήγορη και πρακτική για τον πολίτη. Οταν ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δείχνει το δρόμο, οφείλουμε να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση αυτή και να πάμε μόνο μπροστά.

Στην Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Πολιτικής έχουμε βάλει τα θεμέλια. Ηδη έχουμε κάνει ψηφιακό μετασχηματισμό. Πάνω από 100 διαδικασίες εξυπηρετούνται ψηφιακά και δεκάδες χιλιάδες πολίτες τις έχουν χρησιμοποιήσει. Στόχος είναι μέσα στο 2023 το μεγαλύτερο μέρος της σχέσης μεταξύ Περιφέρειας και πολίτη, που αφορά όλες τις Διευθύνσεις, να γίνεται ηλεκτρονικά, φτάνοντας ακόμη και τις 700 ηλεκτρονικές διαδικασίες για όλους τους τομείς. Κι αυτό θέλουμε να το προχωρήσουμε γιατί υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

Μόνο στην Κεντρική Μακεδονία περίπου 250.000 πολίτες έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες αυτές. Και μην ξεχνάμε πως παράλληλα, υπάρχει και το Gov.Gr. Μέσα σε μια διετία ο κόσμος το ‘αγκάλιασε’ και το τοπίο άλλαξε άρδην. Ηταν μεγάλο το στοίχημα αλλά το κερδίσαμε. Δεν είναι εύκολο για ένα δημόσιο φορέα όπως η Περιφέρεια με πάρα πολλά νομοθετικά πλαίσια να ‘τρέξει’ ηλεκτρονικές διαδικασίες και να διεκπεραιώνονται. Είμαι ευγνώμων που είμαι σε ένα πόστο που είναι μέσα στα πράγματα και είναι τόσο σημαντικό για την εποχή που ζούμε».

“INTERNISA Job Fair”

Πηγή κεντρικής φωτογραφία: Facebook/Agelos Charisteas