Χωρίς λαϊκές αγορές σήμερα – Πανελλαδική απεργία για το σχέδιο νόμου

απεργία λαϊκές αγορές

Εντείνουν τον αγώνα τους οι παραγωγοί και εργαζόμενοι

Απεργία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου στις λαϊκές αγορές. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών και των σωματείων και αιτία είναι η στάση της κυβέρνησης για το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς η αδιαλλαξία της κυβέρνησης δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Αποδείχτηκε , ότι ο διάλογος που ήθελε, ήταν προσχηματικός, καθώς οι αποφάσεις είχαν παρθεί από νωρίς. Απλά ήθελαν να δείξουν, για τις εντυπώσεις, ότι έχουν καλή διάθεση να συζητήσουν.

Συζήτηση στην οποία όμως δεν αλλάζουν την βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Δηλαδή ξεπούλημα των πάγκων μας, παραχώρηση των θέσεων μας στα μεγάλα συμφέροντα, σταδιακή συρρίκνωση των λαϊκών αγορών ώστε να είναι απόλυτα ελεγχόμενες. Αυτό θέλουν να κάνουν, αυτή είναι η αποστολή τους.

Χρέος μας είναι να τους σταματήσουμε. Χρέος μας είναι να δώσουμε τον αγώνα μας.

Ένας αγώνας που δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί αυτοί είναι που κρατάνε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές για πάνω από 90 χρόνια. Και είμαστε σίγουροι, πως σε αυτόν τον αγώνα, θα μας στηρίξουν.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους να συμμετέχουν στην απεργία. Επίσης όλα τα σωματεία να αποφασίσουν από μόνα τους την μορφή των κινητοποιήσεων τους”.

Σε ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους, τα σωματεία αναφέρουν:

“Συναδέρφισσες, συνάδερφοι

Όπως ήδη όλοι γνωρίζετε οι συνδικαλιστικοί φορείς των πωλητών λαϊκών αγορών σε ολόκληρη την Ελλάδα αποφασίσαμε την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 να απέχουμε από την εργασία μας στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας σε ένδειξη καθολικής διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη πρόταση νόμου για τις λαϊκές αγορές που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, Νομοσχέδιο που αν ψηφιστεί θα οδηγήσει άμεσα σε μαρασμό το επάγγελμα μας.

Για να δείξουμε περίτρανα την αντίδραση μας και την αποφασιστικότητα μας να παλέψουμε για τις δουλειές μας σας καλούμε ΟΛΟΥΣ μηδενός εξαιρουμένου την Τετάρτη 7/4 /2021 να απέχετε από την εργασία σας.

Στη λαϊκή αγορά της Τούμπας την ημέρα της απεργίας ώρα 07.00 το πρωί θα στηθούν οι πάγκοι των πωλητών (παραγωγών – επαγγελματιών), κενοί από προϊόντα, θα τοποθετηθούν μαύρες σημαίες, θα διανεμηθούν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές και θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία σε ένδειξη αντίδρασης για την πρόταση νόμου που βάζει ταφόπλακα στον κλάδο μας.

Όσοι συνάδερφοι έχουν τη δυνατότητα μπορούν να φέρουν προϊόντα προς δωρεάν διάθεση στους καταναλωτές. Είναι απολύτως αναγκαία η συμπαράσταση ΟΛΩΝ σας στο δίκαιο αγώνα επιβίωσης του επαγγέλματος μας, οφείλουμε ΟΛΟΙ μαζί σαν μια γροθιά να δείξουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα μας. ΟΛΟΙ μαζί επιβιώσαμε από την πανδημία ΟΛΟΙ μαζί θα τα καταφέρουμε ξανά.

Όλες οι υπόλοιπες λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές χωρίς παρουσία πωλητών (παραγωγών – επαγγελματιών)”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *