Διαδικτυακό συνέδριο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση διοργανώνει διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο.

Συνέδριο με θέμα “Η αξία της διδακτικής της Ιστορίας στην εκπαίδευση. Η περίπτωση του 1821”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2021 κατά τις ώρες 17:00-21:00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex, ενώ θα υπάρξει και ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο youtube.

Χαιρετισμό στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Στο συνέδριο, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:
– «Η Επανάσταση του 1821 στα σχολικά εγχειρίδια: πόσες σελίδες, πόσες διδακτικές ώρες», Χαράλαμπος Μηνάογλου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
– «Αναζητώντας την επικαιρότητα της Ελληνικής Επανάστασης. Ο ρόλος του σχολείου», Ελευθερία Μαντά, Επίκουρη καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
– «Σύγχρονες εφαρμογές της Δημόσιας Ιστορίας στην Εκπαίδευση – ‘Φάκελοι Ελληνικής Ιστορίας’ για το 1821», Γιάννης Χαραλαμπίδης, Ιστορικός (ΠΜΣ Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία – Πανεπιστήμιο Κρήτης)
– «Η Ελληνική Επανάσταση στην Α΄ τάξη του ΕΠΑΛ. Διδακτικές προσεγγίσεις», Αναστάσιος Χατζηαναστασίου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας, Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης, Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.

Διαβάστε επίσης  Χρυσοχοϊδης: «Στόχος η Θεσσαλονίκη να είναι μια ασφαλής πόλη - Ντροπή να γίνεται ο τελικός του Κυπέλλου χωρίς κόσμο»

Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο συνέδριο μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στον σύνδεσμο https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/1821. Θα ακολουθήσει απαντητικό μήνυμα επιβεβαίωσης της συμμετοχής, μαζί με τον σύνδεσμο εισόδου για την παρακολούθηση του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα 2313318663 & 2313318662.
Μετά το πέρας του συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *