Διάλεξη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δήμου Καλαμαριάς

«Η σύγχρονη «ευρωπαϊκή φάση» της Νεοελληνικής (Το χρηστικό Λεξικό της Ακαδημίας)» Με την ένατη ενότητα συνεχίζεται ο κύκλος διαλέξεων, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Καλαμαριάς ΠΟΛΙΤΗΣ – ΠΟΛΗ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ, στο «Θεατράκι Χηλής».Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Απριλίου στις […]

«Η σύγχρονη «ευρωπαϊκή φάση» της Νεοελληνικής (Το χρηστικό Λεξικό της Ακαδημίας)»

Με την ένατη ενότητα συνεχίζεται ο κύκλος διαλέξεων, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Καλαμαριάς ΠΟΛΙΤΗΣ – ΠΟΛΗ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ, στο «Θεατράκι Χηλής».

Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 7 το βράδυ, ο καθηγητής Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, θα αναπτύξει το θέμα «Η σύγχρονη «ευρωπαϊκή φάση» της Νεοελληνικής (Το χρηστικό Λεξικό της Ακαδημίας)».

Ο καθηγητής κ. Χαραλαμπάκης έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα γλωσσολογικής ορολογίας, με τη θεωρητική γλωσσολογία και την Ιστορία της ελληνικής γλώσσας. Επίσης ήταν ο γενικός συντονιστής στην έκδοση του χρηστικού λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών, ένα μεγαλόπνοο έργο, που αποτελεί εργαλείο τρίτης γενιάς του 21ου αιώνα. Στο λεξικό αυτό, παρουσιάζεται ο θησαυρός της κοινής νεοελληνικής γλώσσας στη σημερινή δυναμική της μορφή. Η έκδοση αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός υψηλής πνευματικής προσφοράς για την αποπνευματοποιούμενη Ελλάδα και τη γλώσσα μας.

Διαβάστε επίσης
Καλαμαριά: Με ήχους, εικόνες και δράσεις θα γεμίσει η Πλαστήρα

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της διάλεξης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις στον εισηγητή πάνω στο θέμα που διαπραγματεύεται η συγκεκριμένη ενότητα και θα ακολουθήσει διάλογος.