«Διαλογισμοί κάτω από τον έναστρο ουρανό»

Ιωάννινα μαθητής σχολείο Καβάλα Τρίκαλα Κιλκίς σχολεία

Από το ανοιχτό πανεπιστήμιο Δήμου Καλαμαριάς Ένας νέος κύκλος διαλέξεων, διαρθρωμένος σε έντεκα ενότητες με ενδιαφέροντα θέματα ξεκινά φέτος ,στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Καλαμαριάς με τίτλο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΠΟΛΗ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, στο «Θεατράκι Χηλής». Απευθύνεται στους ενήλικες οι οποίοι επιθυμούν την δια βίου πρόσβαση στη γνώση, επιδιώκοντας την διαρκή αυτοβελτίωση τους. Η πρώτη […]

Από το ανοιχτό πανεπιστήμιο Δήμου Καλαμαριάς

Ένας νέος κύκλος διαλέξεων, διαρθρωμένος σε έντεκα ενότητες με ενδιαφέροντα θέματα ξεκινά φέτος ,στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Καλαμαριάς με τίτλο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΠΟΛΗ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, στο «Θεατράκι Χηλής».
Απευθύνεται στους ενήλικες οι οποίοι επιθυμούν την δια βίου πρόσβαση στη γνώση, επιδιώκοντας την διαρκή αυτοβελτίωση τους.

Η πρώτη ενότητα του θεσμού ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στις 7 το βράδυ με το θέμα «Διαλογισμοί κάτω από τον έναστρο ουρανό» το οποίο θα αναπτύξει ο Καθηγητής Αστρονομίας του Α.Π.Θ. Σταύρος Αυγολούπης.
Στο τέλος της διάλεξης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις στον εισηγητή πάνω στο θέμα που διαπραγματεύεται η συγκεκριμένη ενότητα και θα ακολουθήσει διάλογος.

Διαβάστε επίσης
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμαριά

Στόχος των θεματικών ενοτήτων στο σύνολό τους, είναι να παράσχουν γνώσεις και πληροφορίες για θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες και τους ωθούν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, ώστε να αποκτήσουν πληροφορίες και γνώσεις επ΄αυτών. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κάθε διάλεξη – εισήγηση θα έχει μέγιστη διάρκεια μιας ώρας και θα ακολουθούν ερωτήσεις ή θα γίνεται διαλογική συζήτηση με το κοινό, χωρίς ωστόσο ο συνολικός χρόνος να υπερβαίνει τις δύο ώρες.

Η προσέλευση του κοινού είναι δωρεάν.