Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε 250 οικογένειες

Μια ζεστή πασχαλινή αγκαλιά… Ενισχυμένο θα είναι από αύριο το καλάθι των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, καθώς οι 250 ωφελούμενες οικογένειες θα παραλάβουν -μαζί με τα προβλεπόμενα αγαθά- δωροεπιταγές αξίας 20 ή 50 ευρώ (ανάλογα με τα μέλη της οικογένειάς τους), όπως επίσης και ισάριθμα τσουρέκια με αυγά, ως επιπλέον πασχαλινή προσφορά […]

Μια ζεστή πασχαλινή αγκαλιά…

Ενισχυμένο θα είναι από αύριο το καλάθι των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, καθώς οι 250 ωφελούμενες οικογένειες θα παραλάβουν -μαζί με τα προβλεπόμενα αγαθά- δωροεπιταγές αξίας 20 ή 50 ευρώ (ανάλογα με τα μέλη της οικογένειάς τους), όπως επίσης και ισάριθμα τσουρέκια με αυγά, ως επιπλέον πασχαλινή προσφορά των υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου, και με την ευγενική χορηγία ιδιωτικών εταιριών και επιχειρήσεων, οργανώσεων αλλά και απλών δημοτών του δήμου.

Η διανομή των δωροεπιταγών θα πραγματοποιείται επί δεκαήμερο, ξεκινώντας από αύριο, Πέμπτη 12 Απριλίου, έως και τη Δευτέρα 30 Απριλίου στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Καραβαγγέλη 1, Συκιές), και κατά τις εργάσιμες ώρες. Ήδη οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας προκειμένου να προσέρχονται τμηματικά ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε συνεχώς δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη την υποστήριξή μας για μια καλύτερη διαβίωση. Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε όλους όσοι αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες, στη θέση των οποίων μπορεί αύριο να βρεθεί ο καθένας από εμάς», σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους χορηγούς «για την πολύτιμη στήριξή τους».

Ο εμπλουτισμός του πασχαλινού πακέτου προς τους ωφελούμενους συμπολίτες μας εξασφαλίστηκε με την ευγενική προσφορά από τις εταιρείες «Φυσικό Αέριο» και «ΑΒ Βασιλόπουλος», και τις Μ.Κ.Ο. «Μπορούμε» και «Griechenland Hilfe Schweiz» (ελβετική), εκπρόσωπος της οποίας επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα τον δήμο Νεάπολης-Συκεών και παρέδωσε στην αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Μ. Βασσάρα την προσφορά της οργάνωσης, ενώ τα τσουρέκια και τα αυγά είναι προσφορά της συμπολίτισσάς μας Αναστασίας Πλακίδα.

Στο πλαίσιο των δομών Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και φέτος η δράση των Δημοτικών Λαχανόκηπων που πλέον θα χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους. Οι αιτήσεις για τη δράση των λαχανόκηπων πραγματοποιούνται έως τη Δευτέρα 16 Απριλίου στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Στρ.Σαράφη-Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές).