Δήμος Θεσσαλονίκης: Σχεδιάζει νέο κτίριο παιδικού σταθμού στις Σαράντα Εκκλησιές

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κτιρίου παιδικού σταθμού και κοινωφελών λειτουργιών στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πρόκειται να προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο που έκανε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης έδωσε την έγκρισή του για τη διενέργεια σύνθετου ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων ενός σταδίου για τη μελέτη ανέγερσης αυτού του νέου κτιρίου σε χώρο που περιήλθε στον Δήμο από κληροδότημα.

Πρόκειται για το κληροδότημα Χρυσικού, που θα αξιοποιηθεί για την ανέγερση κτιρίου το οποίο θα φιλοξενήσει παιδικό σταθμό, ΚΑΠΗ και βιβλιοθήκη. Το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που περικλείεται από τις οδούς Σκεπαστού, Ινιάδος, Ελευθερών και Θ. Κωνσταντινίδη.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού από το Πράσινο Ταμείο.

Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο

Την έκδοση ψηφίσματος για το σχέδιο νόμου αναφορικά με τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού “Ιαματικές Πηγές Ελλάδος” προχώρησε στη χτεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Διαβάστε επίσης  Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έψαλε μαζί με ιερείς στον κατάμεστο Αγιο Δημήτριο - Ξεκίνησε η "Λατρευτική Εβδομάδα" (ΦΩΤΟ)

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης συμφωνεί με τη θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού ‘Ιαματικές Πηγές Ελλάδος’ και θεωρεί ότι η προβλεπόμενη υποχρεωτικότητα ως προς την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των ιαματικών πηγών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους δήμους.

Ειδικότερα, στηρίζοντας και σχετικό αίτημα του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), ζητά την απόσυρση των άρθρων 7 έως 14 του εν λόγω σχεδίου νόμου. Και αυτό γιατί υπάρχουν μεν δήμοι οι οποίοι δεν έχουν αξιοποιήσει τους πόρους τους ελλείψει χρηματοδότησης ή άλλων προβλημάτων και πιθανώς να ενδιαφέρονται, αλλά σίγουρα υπάρχουν και δήμοι οι οποίοι έχουν επενδύσει στους πόρους τους, είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις με προσωπικό και κερδοφορία. Οι τελευταίοι έχουν κάθε δικαίωμα να μη θέλουν τη συμμετοχή τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως έχει επισημάνει και η ΚΕΔΕ, για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση θεωρείται η δυνητικότητα της συμμετοχής των δήμων στη νέα εταιρεία και η διενέργεια διαλόγου με τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών, χωρίς τέτοιου είδους προαπαιτούμενα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *