Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους στην Καλαμαριά

Ενημέρωση και η ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων

Ενημέρωση και η ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, δωρεάν σεμιναρίων προετοιμασίας μητρότητας για εγκύους, διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τη μαία-σύμβουλο διατροφής, Αναστασία Σταμκοπούλου.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, θα πραγματοποιήσει πέντε δίωρες συναντήσεις (12:00 – 14:00) στις 21, 28, Φεβρουαρίου καθώς και στις 7, 14, και 21 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα γυμναστικής του Κτιρίου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων (Καραμαούνα 1-Πλατεία Σκρά) και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι μέλλουσες μητέρες, προκειμένου να είναι έτοιμες για τη μεγάλη στιγμή του τοκετού.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση και η ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων και των συντρόφων τους, για τον τοκετό, τον μητρικό θηλασμό, την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ του νεογνού – γονέων, τη διατροφή της εγκύου και της λεχώνας και θέματα που αφορούν το νεογνό.

Στη διάρκεια των μαθημάτων ψυχοπροφυλακτικής μεθόδου ανώδυνου τοκετού προετοιμάζεται η γυναίκα ψυχικά και σωματικά για να μπορέσει να μειώσει και να εκμηδενίσει την ένταση του πόνου, και να βοηθήσει με την κατάλληλη συμπεριφορά της στη γρήγορη, φυσιολογική εξέλιξη του τοκετού.

Το πρώτο μέρος της κάθε συνάντησης περιλαμβάνει παρουσίαση και συζήτηση, με θέματα που καλύπτουν τα παρακάτω:

• Ψυχοσωματική προετοιμασία
• Τοκετός
• Θηλασμός
• Διατροφή Εγκύου-λεχώνας
• Φροντίδα λεχώνας

Νεογνό
Μετά την κάθε θεματική παρουσίαση ακολουθεί το πρακτικό κομμάτι της ψυχοσωματικής προετοιμασίας της εγκύου για τον τοκετό, με ασκήσεις, αναπνοές και τεχνικές χαλάρωσης.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να γίνει και κατάθεση εμπειριών, απόψεων και συναισθημάτων μεταξύ των παρευρισκομένων .
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2313 314 170 και 2313 314 174.

+ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ GOOGLE + ΕΙΣΑΓΩΓΗ ICAL