Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από τα ΚΑΠΗ στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Άνοιξε ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων Στο πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων, με κυρίαρχα στοιχεία την κοινωνική ευαισθησία κι αλληλεγγύη, αλλά και με κέφι και διάθεση, κινούνται τα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, τα μέλη των οποίων πρωταγωνιστούν σε διάφορες δράσεις.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Η αρχή έγινε […]

Άνοιξε ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων

Στο πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων, με κυρίαρχα στοιχεία την κοινωνική ευαισθησία κι αλληλεγγύη, αλλά και με κέφι και διάθεση, κινούνται τα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, τα μέλη των οποίων πρωταγωνιστούν σε διάφορες δράσεις.

Η αρχή έγινε με τη διοργάνωση θεατρικής παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών, όπου ανέβηκε το έργο «Σμύρνη μου Αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που αποτελεί παραγωγή των Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» της Κεντρικής Σκηνής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, την οποία παρακολούθησαν τα μέλη των ΚΑΠΗ δωρεάν, προσφέροντας –αντί εισιτηρίου- τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για ενίσχυση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων». Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία στήριξης και υποστήριξης του Ιδρύματος αναπτύχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τον εκπρόσωπό του Στράτο Καραγεωργίου να μεταφέρει τις ευχαριστίες της διοίκησης του Θεραπευτηρίου για την «ευαίσθητη και κρίσιμη χειρονομία του δήμου Νεάπολης-Συκεών».

«Δεν είμαστε μόνο για εκδρομές αλλά για να δηλώνουμε με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία την αλληλεγγύη μας απέναντι σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση», τόνισε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός, με την αντιπρόεδρο Ελένη Αντωνιάδου να απευθύνει κάλεσμα «να είμαστε κοντά στους μοναχικούς ανθρώπους για να αισθάνονται τη ζεστασιά και την αγάπη των φίλων και των συγγενών».

Δράση με το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Στο μεταξύ, η ομάδα γυναικών του Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, που συντονίζεται από τη Δέσποινα Χατζηαβραάμ, πραγματοποίησε, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, φιλανθρωπική δράση σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας αφιέρωσαν λίγες ώρες από τον χρόνο τους για να κατασκευάσουν χειροποίητα ημερολόγια, τα οποία το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει για την οικονομική ενίσχυσή του. Η δράση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΗ (Δ.Κομνηνού 3) και συντονίστηκε από τη Μαρία Στεφανίδου, εργαζόμενη στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Γιορτές στα ΚΑΠΗ
Την ίδια ώρα, τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών έχουν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστες και χαρούμενες στιγμές, μέσα από τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί και στα εννέα ΚΑΠΗ.
Ο κύκλος των εκδηλώσεων χαράς και κεφιού άνοιξε χθες από το Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στο Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να μεταφέρει μήνυμα της διοίκησης του δήμου για περισσότερες δράσεις και προγράμματα για την Τρίτη Ηλικία.