Δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής θα πλησιάσει τη Γη το Σαββατοκύριακο

Είναι λίγο μεγαλύτερος από τον Πύργο του Άιφελ

Ένας δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής θα εισέλθει στην τροχιά της Γης και θα περάσει σχετικά κοντά από τον πλανήτη μας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Και το όνομα αυτού…«4660 Νηρέας»,ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1982 και πλησιάζει τη Γη περίπου κάθε δέκα χρόνια.Η επόμενη προσέγγισή του αναμένεται το 2031. Το 2060 αυτός ο αστεροειδής εκτιμάται ότι θα πλησιάσει πολύ περισσότερο, σε απόσταση περίπου 1,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων (τρεις φορές η απόσταση Γης-Σελήνης).

Η NASA χαρακτηρίζει ως «κοντινό στη Γη αντικείμενο» οποιοδήποτε σώμα πλησιάζει τη Γη σε απόσταση μικρότερη των 193 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και ως «δυνητικά επικίνδυνο» οποιοδήποτε πλησιάζει τον πλανήτη μας σε απόσταση μικρότερη των 7,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Ο Νηρέας είναι λίγο μεγαλύτερος από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, έχει ωοειδές σχήμα με μήκος περίπου 330 μέτρων και ταχύτητα 23.700 χιλιομέτρων την ώρα.Το πέρασμα του το επόμενο Σάββατο ωστόσο δεν ανησυχεί την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) αφού παρόλο που θα πλησιάσει αυτήν τη φορά περισσότερο από ό,τι είχε κάνει τα προηγούμενα 20 χρόνια και πάλι θα παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας περίπου 3,86 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ή δέκα φορές την απόσταση Σελήνης-Γης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νηρέας αποτελεί και πιθανό μελλοντικό στόχο εξορυκτικής-μεταλλευτικής δραστηριότητας στο διάστημα, καθώς εκτιμάται ότι διαθέτει νικέλιο, σίδηρο και κοβάλτιο συνολικής αξίας 4,71 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης
NASA: Μικρός αστεροειδής θα περάσει δίπλα από τη Γη

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *