ΕΦΕΕΘ: Συνάντηση με βουλευτές και εκπροσώπους κομμάτων του νομού (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΕΦΕΕΘ

Για τα προβλήματα του κλάδου

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου στην αίθουσα «Θεσσαλονίκη» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης Φοροτεχνικών με βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων με σκοπό να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος την περίοδο που διανύουμε.

Το παρόν έδωσαν ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, ο κ. Στράτος Σιμόπουλος βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, ο κ. Δημήτριος Κούβελας βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ο κ. Σωκράτης Φάμελος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, ο κ. Ιωάννης Αμανατίδης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, ο κ Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης στενός συνεργάτης, η κα. Θεοδώρα Αυγέρη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ θεσσαλονίκη και εκπρόσωπος του κ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, ο κ. Χάρης Καστανίδης βουλευτής ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης, η κα. Κωνσταντίνα Αδάμου βουλευτής ΜΕΡΑ25 Β’ Θεσσαλονίκης.

Το ΚΙΝΑΛ εκπροσώπησε ο κ. Κυριάκος Μερελής τομεάρχης επιχειρηματικότητας, το ΚΚΕ ο κ. Αλέξανδρος Γουσόπουλος , την Ελληνική Λύση ο κ Γεώργιος Στεφανίδης τομεάρχης οικονομικών και ο κ Γεώργιος Κομνηνός τομεάρχης Πολιτισμού.

Στην συνάντηση παρόν ήταν ο κ. Αβραάμ Πανίδης Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και πρώην πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ. Την ΠΟΦΕΕ εκπροσώπησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Χρήστος Πάτσιας.


 

“Προβλήματα λόγω πανδημίας”

Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της ένωσης Γεώργιος Τσορμπατζηκωστής όπου παρουσίασε στους καλεσμένους βουλευτές τα σοβαρά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κυρίως στην σημερινή εποχή λόγω της πανδημίας covid-19 με τον επιπλέον φόρτο εργασίας που έχει ανατεθεί στους λογιστές φοροτεχνικούς καθώς όμως και τα διαχρονικά προβλήματα του κλάδου μας. Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας της ένωσης κ Δημήτρης Ιωαννίδης.

“Ανησυχίες σε όλη την Ελλάδα”.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΕΕ κ. Πανίδης μετέφερε προβληματισμούς και ανησυχίες των συναδέλφων λογιστών φοροτεχνικών από όλη την Ελλάδα. Ο κ Πάτσιας έκανε αναφορά στα διαχρονικά προβλήματα του κλάδου των λογιστών φοροτεχνικών.
Αμέσως μετά την ενημέρωση των προβλημάτων από τους εκπροσώπους του ΕΦΕΕΘ το λόγο πήραν ο βουλευτές αλλά και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων καταθέτοντας προτάσεις συνεργασίας για την αντιμετώπιση τους.

Ο κ. Καστανίδης ανέφερε πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μία task force από συγκεκριμένους ελάχιστους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και μέλη της ομοσπονδία  με στόχο την επίλυση των προβλημάτων σε τεχνικό και νομικό επίπεδο, με άμεση δράση της επιτροπής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πριν την γένεσή τους.

Ο κ. Φάμελος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εργασίας των λογιστών φοροτεχνικών, διαχώρισε τα θέματα σε δύο κατηγορίες, στα επαγγελματικά κλαδικά όπως δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του κλάδου αλλά και στην επίδραση που έχει η εργασία μας στα οικονομικά της χώρας., πολλές φορές μπορεί να συμπίπτουν αλλά δεν συμβαίνει πάντα. Μέσα από τους λογιστές φοροτεχνικούς παρουσιάζονται τα προβλήματα στην επιχειρηματικότητα και αυτό αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της πατρίδας μας.

“Δεν έχει την ίδια δύναμη”

Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε πως όταν επιλέγεις το ελεύθερο επάγγελμα, όπως και ο ίδιος το ασκεί για περίπου σαράντα χρόνια, “το θέμα των διακοπών δυστυχώς δεν υπάρχει”. Παρατήρησε πως η φωνή του ΟΕΕ δεν έχει την ίδια δύναμη με αυτή του ΤΕΕ, όπου ο υπουργός ακούει με προσοχή της παρατηρήσεις του. Μας συμβούλεψε να βρούμε τρόπο να δυναμώσουμε την φωνή μας για να μπορέσουμε να ακουστούμε.

Ο κ. Αμανατίδης πρότεινε να γίνουν συναντήσεις με τις θεματικές επιτροπές των κομμάτων ξεχωριστά ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα και να υπάρχει άμεση ενημέρωση. Ο κ Γκιουλέκας στάθηκε στο γεγονός πως Παρασκευή βράδυ και μάλιστα στα μέσα του καλοκαιριού 24 Ιουλίου δείχνει την σοβαρότητα των προβλημάτων του κλάδου. Τόνισε την σοβαρότητα του κλάδου τονίζοντας πως δεν είναι ένας κλάδος αλλά ένας κλάδος που τον χρησιμοποιεί ο καθένας. Σημείωσε πως πολλές φορές γίνονται λανθασμένα νομοθετήματα καθώς ετοιμάζονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τα προβλήματα της εφαρμογής τους. Τέλος, συμφώνησε με όλους τους υπόλοιπους βουλευτές και ζήτησε ο κλάδος να χρησιμοποιεί του πολιτευτές ώστε να τους κοινοποιούνται τα προβλήματα γιατί η επίλυση τους θα βοηθήσει όλους τους φορολογούμενους.

Στο ίδιο μήκος η κα. Αδάμου συμπλήρωσε πως θα πρέπει να σταματήσουν να γίνονται τόσο συχνές αλλαγές στην φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία. Τέλος το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των κομμάτων όπου αναγνώρισαν τα πολλά προβλήματα των λογιστών φοροτεχνικών γίνονται μάλιστα αναφορά από τον κ Μερελή και στο θέμα των αμοιβών όπου θα πρέπει να νομοθετηθούν ελάχιστες αμοιβές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *