Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού από την ΑΡΣΙΣ

Σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Στηρίζοντας τα παιδιά και στοχεύοντας στην προστασία τους, η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων γιορτάζει υλοποιεί από το μακρινό 1992 δράσεις και υπηρεσίες που αποσκοπούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο και της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, που γιορτάζεται σήμερα, διοργανώνει μια δράση ενημέρωσης […]

Σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στηρίζοντας τα παιδιά και στοχεύοντας στην προστασία τους, η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων γιορτάζει υλοποιεί από το μακρινό 1992 δράσεις και υπηρεσίες που αποσκοπούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο και της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, που γιορτάζεται σήμερα, διοργανώνει μια δράση ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, από τις 14:00 έως τις 18:00, εθελοντές της Οργάνωσης θα βρίσκονται σήμερα στο κέντρο της πόλης (Αγίας Σοφίας με Ερμού), παίζοντας με τα παιδιά, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και συζητώντας για τη σημασία της σπουδαίας αυτής μέρας.

Διαβάστε επίσης
Καμπάνια για τη σεξουαλική παρενόχληση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά

Όπως επισημαίνει η οργάνωση, «σήμερα, τα δικαιώματα των παιδιών απειλούνται, με τα ποσοστά της παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης να προβληματίζουν την παγκόσμια κοινότητα και να μας αναγκάζουν να εντείνουμε τον καθημερινό μας αγώνα προς την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων».

Γιατί, όπως συνοψίζει εύστοχα ο Pablo Casals: «Το παιδί πρέπει να γνωρίζει ότι είναι ένα θαύμα, ότι από την αρχή του κόσμου και μέχρι το τέλος του δε θα υπάρξει άλλο παιδί σαν κι αυτό».