Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στη Ν.Μηχανιώνα

«Ρωτήστε μας για τον Καρκίνο του Μαστού» την Κυριακή 21 Οκτωβρίου Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΚΕΔΕ, περιλαμβάνοντας τη διήμερη επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου σε δύο οικισμούς. Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με […]

«Ρωτήστε μας για τον Καρκίνο του Μαστού» την Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΚΕΔΕ, περιλαμβάνοντας τη διήμερη επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου σε δύο οικισμούς.

Με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, συνολικά κοντά στις εκατό (100) γυναίκες, δίχως την ανάλογη οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη, υπεβλήθησαν σε μαστογραφικό έλεγχο την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Κοινότητας στην Περαία και της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης στη Ν. Μηχανιώνα, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

Η ανταπόκριση των γυναικών υπήρξε εξαιρετικά ελπιδοφόρα, ενώ η μετακίνηση της Μονάδας Μαστογράφου σε δύο διαφορετικές περιοχές, πρωτοποριακή, μιας και συνηθίζεται η παραμονή της σε ένα μεμονωμένο μέρος.

Ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για ευαισθητοποίηση σχετικά με τη συχνότατα εμφανιζόμενη ασθένεια του καρκίνου του μαστού, η αντιμετώπιση της οποίας, μέσω των προληπτικών εξετάσεων και της διάγνωσης σε πρώιμα στάδια, προσδίδει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματική θεραπεία και ίαση, συνεχίζει τη δράση του.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. Α' και της ΟΝΝΕΔ

Επόμενο βήμα, η διοργάνωση ενημερωτικής ομιλίας για την έγκυρη πληροφόρηση του κόσμου. Η εκδήλωση «Ρωτήστε μας για τον Καρκίνο του Μαστού», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ., στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη Ν. Μηχανιώνας (Μακρυγιάννη 13).

Η ομιλία πραγματοποιείται επ’ αφορμή της 25ης Οκτωβρίου, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Σε αυτήν τρεις έγκριτοι επιστήμονες αναλαμβάνουν να λύσουν απορίες, να ενημερώσουν και να παροτρύνουν τις γυναίκες για τον απαιτούμενο ετήσιο προληπτικό έλεγχο – βασική προϋπόθεση για τη νίκη της ασθένειας.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι :

κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης, Ιατρός Χειρούργος Μαστού.
κ. Δημήτριος Καραχάλιος, Ιατρός Ογκολόγος Παθολόγος.
κα. Μαριτίνα Θεοφανοπούλου, Ιατρός Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλους.