Εκδήλωση με ομιλίτρια την Μαρία Αρχιμανδρίτου στην Θεσσαλονίκη

Παρουσιάζει μέρος ερευνητικού προγράμματος Η Μαρία Αρχιμανδρίτου, Αν. Καθηγήτρια Εγκληματολογίας-Σωφρονιστικής στο ΑΠΘ, ποιήτρια και επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, (Visiting Fellow Columbia University New York, May, 2017), παρουσιάζει μέρος από το ερευνητικό της πρόγραμμα στο Columbia University της Νέας Υόρκης με θέμα: Ο ΕΡΜΗΣ: ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΝΟΗΣΗ, ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗ, ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ. […]

Παρουσιάζει μέρος ερευνητικού προγράμματος

Η Μαρία Αρχιμανδρίτου, Αν. Καθηγήτρια Εγκληματολογίας-Σωφρονιστικής στο ΑΠΘ, ποιήτρια και επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, (Visiting Fellow Columbia University New York, May, 2017), παρουσιάζει μέρος από το ερευνητικό της πρόγραμμα στο Columbia University της Νέας Υόρκης με θέμα: Ο ΕΡΜΗΣ: ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΝΟΗΣΗ, ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗ, ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

Η διάλεξη θα δοθεί την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27.

Την εκδήλωση συντονίζει η Γεωργία Ζώη, Υποψήφια Διδάκτωρ Νομικής στο Α.Π.Θ., Δικηγόρος Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Αρχιμανδρίτου:

Η Μαρία Αρχιμανδρίτου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε Επισκέπτρια Επιστήμων στο Πανεπιστήμιο του Saarland, Γερμανία και Επισκέπτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Loyola στο Σικάγο. Υπήρξε επίσης ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο Columbia University της Νέας Υόρκης. Σήμερα υπηρετεί ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Εγκληματολογίας-Σωφρονιστικής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Εγκληματολογία και Σωφρονιστική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και το μάθημα Criminology: Crime in Cultural Perspective για φοιτητές του ΑΠΘ και LLP Erasmus φοιτητές στην Αγγλική.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 26χρονου για ληστείες και υπεξαίρεση

Στην ποίηση εμφανίστηκε το 1976, ως μαθήτρια. Δημοσίευσε δεκατρείς (13) ποιητικές συλλογές, εννέα (9) βιβλία με επιστημονικές μελέτες και πέντε (5) βιβλία με μεταφράσεις.

Ποιήματά της έχουν ανθολογηθεί και έχουν μεταφρασθεί στην Αγγλική, Γερμανική, Ιταλική και τη γλώσσα της FYROM. Ποιητικές συλλογές της είναι: “Λέξεις” (1976), “Ένα γράμμα για σένα” (1979), “Χρονομηνύματα” (1984), “Μεταλλάξεις” (1986), “Της απουσίας” (1988), “Ήχος μόνος”(1990), “Πορφυρό ασμάτιο” (1994), “Ο Γλυκασμός του μήλου” (1996), “Ευεξία χρωμάτων” (1998), “Η κατίσχυση των ρόδων “(2002), “Πόλεις του ανέμου” (2005), “Χώρα ιχθυόεσσα” (2011), “Ηλίου φάος” (2015).

Μελέτες: Ειδικά ζητήματα έκτισης των ποινών (1994), Η διαχρονική εξέλιξη της προσέγγισης της ετικέτας (1996), Η ανοικτή έκτιση της ποινής (2000), Γυναίκες και έκτιση των ποινών (2001), Histories of Penality (2006), Ιδιωτική εκδίκηση και Δίκαιο ή Ανομία (2007), Η τιμωρία του Τειρεσία (2008), Η φυλάκιση ως τρόπος κράτησης και ως μορφή έκτισης της ποινής (2012), Ο λύκος και ο νόμος (2015).