Εκπαιδευτική εκδρομή των φοιτητών του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ

Ξεχωριστή εμπειρία το ταξίδι στην Ρωσία Με μία εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρωσία, από τις 24 έως τις 31 Μαΐου, ολοκλήρωσαν τον κύκλο του σπουδών τους οι φοιτητές του ΑΠΘ που παρακολουθούν το μάθημα «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός», το οποίο διοργανώνει το Πρόγραμμα «Ιάσων», σε συνεργασία με το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ.Ακολουθήστε το Thes.gr […]

Ξεχωριστή εμπειρία το ταξίδι στην Ρωσία

Με μία εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρωσία, από τις 24 έως τις 31 Μαΐου, ολοκλήρωσαν τον κύκλο του σπουδών τους οι φοιτητές του ΑΠΘ που παρακολουθούν το μάθημα «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός», το οποίο διοργανώνει το Πρόγραμμα «Ιάσων», σε συνεργασία με το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ.

Οι 8 Έλληνες φοιτητές του ΑΠΘ που είχαν λάβει υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Κουμπάν (Κρασνοντάρ, Ρωσία), παρακολούθησαν στο Κρασνοντάρ εντατικά μαθήματα, με στόχο τη βελτίωση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων, αρίστευσαν σε εξετάσεις επάρκειας της ρωσικής γλώσσας, ενώ παράλληλα ήρθαν σε επαφή με τον ρωσικό πολιτισμό. Τέλος, επισκέφθηκαν το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκελεντζίκ της Μαύρης Θάλασσας.

Πρόγραμμα κατάρτισης στις νέες μεθόδους της διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας παρακολούθησε και ο διδάσκων της ρωσικής στο ΑΠΘ και γραμματέας του προγράμματος «Ιάσων», κ. Δημήτρης Φωτιάδης.

Διαβάστε επίσης  ΑΠΘ: Υπό κατάληψη το τμήμα Φυσικού μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ

Παράλληλα, ο Υπεύθυνος του προγράμματος «Ιάσων» και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, Ιωάννης Ν. Καζάζης και ο κ. Δημήτρης Φωτιάδης συμμετείχαν με ανακοινώσεις στο Δ΄ Διεθνές Συνέδριο Ελληνιστών με θέμα: «Ελλάδα-Κύπρος, Γλώσσα, Ιστορία, Πολιτισμός και σύγχρονη πραγματικότητα», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2018, στο Κρασνοντάρ. Το συνέδριο συνδιοργάνωσε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κουμπάν, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Νοβοροσίσκ και την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στο Κρασνοντάρ.

Το Πρόγραμμα «Ιάσων» συστάθηκε το 1994 με στόχο την ίδρυση και ενίσχυση Τμημάτων Ελληνικών Σπουδών στην Παρευξείνια Ζώνη και τη διασφάλιση των όρων βιωσιμότητάς τους. Ως τώρα, το Πρόγραμμα «Ιάσων» έχει προσφέρει την ευκαιρία εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας συνολικά σε περίπου 800 φοιτητές, από 16 Πανεπιστήμια χωρών της Παρευξείνιας Ζώνης.